Visning av lokalhistorisk film den 4 april på Kulturhuset är inställd

31 mars, 2020

Torsten Niklassons lokalhistoriska film ”Uno Karlsson 40 år i församlingen”, som skulle visats den 4 april på Kulturhuset, är inställd och kommer att visas till hösten istället. Observera att ni som har bokat biljetter står kvar med era bokningar till den föreställningen. Ni som redan har hämtat en biljett till lördagens film har möjlighet att […]Samtalsstöd och rådgivning vid oro

31 mars, 2020

Individ och familjesupporten erbjuder samtalsstöd till barn, ungdomar, vuxna eller till familjer. Det kan handla om oro för dig själv eller någon som du tycker om. Du kan ta kontakt med oss direkt för vägledning och motiverande samtal.

Samtalen är kostnadsfria, Ditt besök registreras inte, Personalen har sekretess, Personalen har anmälningsplikt, Hitta mer information och telefonnummer […]Ändrade öppettider i kundtjänst

30 mars, 2020

För att minska risken för smitta kommer öppettiderna för fysiska besök i kundtjänst ändras från och med den 31 mars. De nya öppettiderna är 10.00–15.00.

Väktare kommer att finnas på plats för att släppa in kunder, en i taget. Ingång blir från torget.

 

Det går som vanligt bra att kontakta Östra Göinge kommuns kundtjänst genom att ringa 044-775 60 […]Information gällande coronaviruset covid-19

30 mars, 2020

Det nya coronaviruset väcker många frågor hos allmänheten. Östra Göinge kommun följer utvecklingen av coronaviruset tillsammans med berörda myndigheter och följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Här hittar du Östra Göinge kommuns uppdaterade information.Sopning av gator i Östra Göinge

26 mars, 2020

Dessvärre är grusupptagningen lite försenad men du som fastighetsägare kan ändå sopa rent ditt motlut enligt samma tidsschemat som tidigare.Kultur- och fritidsstipendiater och pristagare utsedda!

26 mars, 2020

Östra Göinge kan stolt presentera pristagare och stipendiater inom Kultur och Fritid.

Planeringsutskottet har den 25 mars utsett pristagare och stipendiater inom Kultur och Fritid. Priserna och stipendierna delas ut som stimulans, uppmuntran och belöning till personer, föreningar eller andra aktörer som gjort uppskattade, framgångsrika eller värdefulla insatser, prestationer eller resultat inom sitt specifika område.

”Det är […]Rökförbud på alla kommunala fastigheter

26 mars, 2020

Den 1 juli 2019 trädde en ny tobakslag i kraft som utökar rökförbudet till alla kommunala fastigheter. Det innebär att ingen får röka på våra fastigheter, varken kunder eller andra besökare.

I Östra Göinge har vi rökfri arbetstid för kommunens personal och förtroendevalda, tobaksfri skoltid för elever och rökfria entréer/fönster.

 

För en friskare kommun 

Rökning är en av […]Kommunfullmäktige sammanträder

25 mars, 2020

Det är mycket viktigt att demokratins institutioner fortsätter fungera även i tider av kris. Vidare finns anledning att tro att virusutbrottet inte kommer att vara över snart, och det låter sig inte göras att ställa in alla sammanträden på obestämd tid.

Därför väljer Östra Göinge kommun att inte ställa in nästa sammanträde med kommunfullmäktige som äger rum […]Se författarbesöket med Kalle Lind

25 mars, 2020

Den 24 mars var Kalle Lind på författarbesök på biblioteket i Broby. Bibliotekarie Hans-Kristian Duran intervjuade Kalle och samtalet livesändes på Östra Göinge kommuns facebooksida.

Med sitt brinnande intresse för det inaktuella är Kalle Lind ständigt aktuell. Nu dessutom med en gedigen biografi över Hasse Alfredson. Om denna bok, och sitt arbete med den, kommer Kalle […]Till dig som är elev och reser med Skånetrafiken

25 mars, 2020

Skånetrafiken informerar om att om en elev har skolbiljetten tillsammans med sitt betalkort kan det hända att det dras pengar från betalkortet istället för att skolkortet registreras. Skånetrafikens rekommendation är att skolbiljetten tas upp från plånboken eller andra fodral och blippas separat.

För fler frågor angående detta, kontakta Skånetrafiken.Sida 1 av 41234