År 2025 ska kommunens alla bilar vara fossilbränslefria

25 januari, 2019

Från och med 2018 görs en satsning på eldrivna fordon och laddinfrastruktur. Målet är att kommunens alla fossildrivna fordon ska vara utbytta år 2025. Vid årsskiftet 2018-2019 placerades ett 20-tal laddpunkter i kommunen, bland annat på Lindgården och kommunhuset i Broby, i Lunnom samt vid hemtjänstens lokaler i Knislinge. Till satsningen har kommunen fått beviljat stöd av Energimyndigheten och Klimatklivet, till 50 procent av kostnaden för laddpunkterna.Demensutbildning i Sibbhult

24 januari, 2019

Är du anhörig eller närstående till en person med demenssjukdom? Då kan det vara skönt att träffa andra i en liknande situation, byta erfarenheter och få svar på frågor och funderingar. På Skogsbrynet i Sibbhult anordnas löpande demensutbildningar där vi tar upp följande:

Vad är en demenssjukdom och vilka olika demenssjukdomar finns det?, Hur är det […]Om paddor och WiFi på Sociala plattan

18 januari, 2019

Idag startade den 6:e omgången av Sociala plattan – Ipadgruppen för seniorer som vill lära sig mer om surfplattor. På kursen får deltagarna låna en Ipad under en termin och lära sig använda den.

Kursen har plats för 12 deltagare och är som vanligt fulltecknad. Deltagarna, som består av både män och kvinnor, kommer från […]Dans för unga tjejer

18 januari, 2019

Fryshuset Östra Göinge erbjuder unga tjejer dans i två åldersgrupper, med danslärare Cornelia.

Inga förkunskaper krävs och det är kostnadsfritt.

OBS: Ingen publik på plats när det dansas.

 

När och var träffas vi?

Start: Onsdag 30 januari:

13-16 år      kl: 18.00-18.45

17-22 år      kl: 19.00-19.45

Plats: Spegelsalen i Snapphanehallen, Knislinge

 

Anmälan

paula.jansson@fryshuset.se  |  0760-01 07 10Leva och bo i Sverige – Studiecirkel för nysvenska kvinnor

17 januari, 2019

Vid tio tillfällen träffas gruppen med kursledare Asmaa Al-hourani. Du som deltagare formar innehållet, men utgångspunkt är information om hur det fungerar att leva, bo och arbeta i Sverige. Samtal på svenska ligger som grund till träffarna för att stärka förståelsen i svenska språket, samhällets normer, koder och värderingar.

När och var träffas vi?

Start: måndagsförmiddag till och […]Funkis på fritidsgården

15 januari, 2019

Funkis är öppet för dig med funktionsvariation från 12 år och uppåt. På funkis kan du spela spel, pingis, biljard och TV-spel. Det finns en pysselhörna där man kan pyssla, pärla och rita. Vi lyssnar på musik och tittar på film. Vill du bara komma och hänga går det självklart också bra. Det finns även […]Nya avgifter på biblioteken

8 januari, 2019

Lån av samtliga medier (böcker, ljudböcker, strömmande ljudböcker, filmer etc.) är gratis på våra bibliotek, men en avgift tillkommer om lånat material blir försenat eller försvinner. Dessa avgifter är förändrade sedan årsskiftet.

Från 1 januari är avgifterna gemensamma för alla bibliotek inom Skåne Nordost (Kristianstad, Hässleholm, Osby, Hörby, Östra Göinge och Bromölla).

Här kan du läsa mer om […]