Östra Göinge fortsätter sin granskning

28 november, 2018

Kristianstadsbladets granskning av Östra Göinge kommuns upphandlingar av byggentreprenader och tillämpning av ramavtal, under perioden 2012 – 2018, visade att fem (5) byggarbeten som beställts inte avropats från ramavtal på rätt sätt.

– Kristianstadsbladets granskning var bra, säger kommunchefen Jonas Rydberg. Den visade att vi har brustit i vårt arbete. Därför har vi själva gått vidare med ytterligare granskning.



Kommunal Konsumentvägledning

28 november, 2018

 

Under hösten har Konsumentverket tillsammans med Konsumentvägledarnas förening tagit fram en animerad kortfilm för att presentera den kommunala konsumentvägledningen. Filmen presenterar två personer med typiska konsumentproblem och berättar hur de får hjälp av den kommunala konsumentvägledningen.

Syftet med filmen är att öka kännedomen om att kommunal konsumentvägledningen finns och vilken typ av hjälp en konsument kan […]



SBVT storsatsar på VA-infrastrukturen

28 november, 2018

Skåne Blekinge Vattentjänst AB har tecknat ett ramavtal med NCC för ny-, om- och tillbyggnad av vatten- och avloppsinfrastrukturen i Östra Göinge, Osby, Olofström och Bromölla kommuner.

– Då vi står inför omfattande investerings- och reinvesteringsbehov för att långsiktigt trygga vår VA-infrastruktur så är vi särskilt glada över att kunna säkerställa denna resa tillsammans med NCC. Allt […]



Östra Göinge kommun deltar i nationell jämställdhetssatsning

22 november, 2018

Östra Göinge kommun är en av tolv kommuner i landet som valts ut att delta i Modellkommuner för att utveckla sitt jämställdhetsarbete. Det är Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) som driver satsningen, med syftet att fler kommuner ska kunna ge kvinnor och män en jämställd service.

I Modellkommuner utvecklar kommuner sitt jämställdhetsarbete genom att systematiskt jämföra […]



Julberättelser i vintermörkret

21 november, 2018

Sagoberättaren Per Gustavsson tar dig med på ett julfirande i det gamla bondesamhället. Han dukar upp ett gammaldags julbord med julhögar, äpplaljusstake, grötfat och ölstånka. I taket hänger svinborstkronan och på väggen bonaden med de tre vise männen. Per berättar sagor och sägner utifrån föremålen. Om pojken som åt upp trollens julkorv, trollen som ville […]



Möjlighet för företag att få upp till 100 000 kr i stöd

19 november, 2018

Små och medelstora företag kan söka innovations- och IP-checkar på max 100 000 kronor. Innovationschecken används för att köpa in kunskap och rådgivning i syfte att utvärdera en innovationsidé. IP-checken nyttjas för att med extern kompetens ta fram en strategi för hantering av immateriella tillgångar.



Hur mår demokratin efter valet?

15 november, 2018

Lyssna till ett föredrag med professor Jan Teorell – Hur mår demokratin efter valet?

Det är snart 100 år sedan Sverige blev en demokrati. Men hur mår egentligen 100-åringen? Fungerar den demokratiska processen såsom det var tänkt? Kan partierna balansera kraven på hård ideologisk strid under valrörelsen med konstruktiv samarbetsanda i Riksdagen? Jan Teorell ger svaren, och […]



Få utsatta för brott, trots det ökar otryggheten

13 november, 2018

– De allra flesta känner sig trygga i Östra Göinge. Få har blivit utsatta för något brott. Det är mycket bra, säger kommunstyrelsens ordförande Patric Åberg (M). Samtidigt är det inte alls bra att fler göingebor än tidigare upplever att otryggheten ökar, fortsätter han.

Resultatet från Polisens och Östra Göinge kommuns årliga trygghetsmätning, som görs i […]



Projektet Kompetensvalidering ska synliggöra kunskap

9 november, 2018

Tillsammans med Bromölla, Osby, Kristianstad och Hässleholms kommuner har Östra Göinge fått projektmedel från Samordningsförbundet för att genomföra projektet ”Kompetensvalidering”, som sträcker sig över tre år.

Östra Göinge kommun har, tillsammans med de fyra övriga kommunerna, sett ett behov av att utveckla en gemensam strukturerad arbetsmetod för validering av praktiska kunskaper, yrkeskunskaper och generella kunskaper. Det […]



Mission Moon tar Mölleskolan till Malmö

6 november, 2018

På lördag deltar elever i årskurs 3 på Mölleskolan i First Lego League Junior i Malmö. First Lego Leauge syftar till att öka barnens intresse för teknik och vetenskap. 

En söndagskväll i juli 1969 samlades en miljard människor kring sina radio- och TV-apparater när vi gick på månen för första gången. I det ögonblicket förenades världen av […]