Familjelördag – Julig dockteater

30 november, 2018

Välkommen på familjelördag på kulturhuset!

11.00 Dockteater med Nariman Mukdad.
Från kl. 11.30 fortsätter Nariman med pyssel för alla fram till stängning.

Fika finns under hela dagen.

TID

10-13

PLATS

Kulturhuset Vita skolanSe kommunens ljusarrangemang på karta!

29 november, 2018

Sammanlagt finns det idag 17 olika ljusarrangemang och 14 upplysta granar i Östra Göinges byar. Vi tar gärna emot förslag på framtida ljusarrangemang. Lämna ditt förslag genom Synpunkten.

Ljusarrangemangen tänds enligt planering fredagen den 30 november.

Klicka på tomtarna för att se beskrivning och bild!

 

 

 

 Östra Göinge fortsätter sin granskning

28 november, 2018

Kristianstadsbladets granskning av Östra Göinge kommuns upphandlingar av byggentreprenader och tillämpning av ramavtal, under perioden 2012 – 2018, visade att fem (5) byggarbeten som beställts inte avropats från ramavtal på rätt sätt.

– Kristianstadsbladets granskning var bra, säger kommunchefen Jonas Rydberg. Den visade att vi har brustit i vårt arbete. Därför har vi själva gått vidare med ytterligare granskning.Kommunal Konsumentvägledning

28 november, 2018

 

Under hösten har Konsumentverket tillsammans med Konsumentvägledarnas förening tagit fram en animerad kortfilm för att presentera den kommunala konsumentvägledningen. Filmen presenterar två personer med typiska konsumentproblem och berättar hur de får hjälp av den kommunala konsumentvägledningen.

Syftet med filmen är att öka kännedomen om att kommunal konsumentvägledningen finns och vilken typ av hjälp en konsument kan […]SBVT storsatsar på VA-infrastrukturen

28 november, 2018

Skåne Blekinge Vattentjänst AB har tecknat ett ramavtal med NCC för ny-, om- och tillbyggnad av vatten- och avloppsinfrastrukturen i Östra Göinge, Osby, Olofström och Bromölla kommuner.

– Då vi står inför omfattande investerings- och reinvesteringsbehov för att långsiktigt trygga vår VA-infrastruktur så är vi särskilt glada över att kunna säkerställa denna resa tillsammans med NCC. Allt […]Föredrag: Vad kan hembygdsrörelsen bidra med i kristider?

27 november, 2018

Torsdagen den 29 november håller Sven Jensén ett föredrag på Kulturhuset Vita skolan. Hör honom berätta om kunskaper inom hembygdsrörelsen och hur de kan komma till nytta om nöden kräver.

Hembygdsrörelsen har kunskaper om hur man tillvaratog mat åt människor och foder åt djur i äldre tider. Man kunde använda skogen som ett yttre skafferi och […]Familjelördag – Rymdens hemligheter

23 november, 2018

På lördag klockan 11.00 kommer Urban Eriksson från Högskolan i Kristianstad och berättar om Vintergatans hemligheter och vad vi kan se på Natthimlen. Från 3 år.

Pyssel och fika under hela dagen.

TID

10-13

PLATS

Kulturhuset Vita skolan i BrobyÖstra Göinge kommun deltar i nationell jämställdhetssatsning

22 november, 2018

Östra Göinge kommun är en av tolv kommuner i landet som valts ut att delta i Modellkommuner för att utveckla sitt jämställdhetsarbete. Det är Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) som driver satsningen, med syftet att fler kommuner ska kunna ge kvinnor och män en jämställd service.

I Modellkommuner utvecklar kommuner sitt jämställdhetsarbete genom att systematiskt jämföra […]Julberättelser i vintermörkret

21 november, 2018

Sagoberättaren Per Gustavsson tar dig med på ett julfirande i det gamla bondesamhället. Han dukar upp ett gammaldags julbord med julhögar, äpplaljusstake, grötfat och ölstånka. I taket hänger svinborstkronan och på väggen bonaden med de tre vise männen. Per berättar sagor och sägner utifrån föremålen. Om pojken som åt upp trollens julkorv, trollen som ville […]Uställning av Ia Karlsson

20 november, 2018

Välkommen på vernissage när konstnär Ia Karlsson ställer ut på kulturhuset i Broby.

IA Karlsson föddes 1959 i Dalarna men numera bor hon ett stenkast från stranden i Vitemölla på Österlen. Men trots närheten till stranden målar IA Karlsson sällan havet utan kännetecknas av motiven människor, hus och hästar.

Utställningen pågår sedan fram till och med lördagen […]