Östra Göinge kommun klättrar i hållbarhetsranking

28 juni, 2018

Östra Göinge hamnar på plats 79 av 290 i Aktuell Hållbarhets årliga kommunrankning, vilket är en klar förbättring mot förra årets plats, 110. I Skåne hamnar Östra Göinge plats 15 av 33. Av pendlingskommunerna, som Östra Göinge räknas som, är placeringen 9 av 52.Nakterhuset – en hjälpande hand

28 juni, 2018

Hej Pernilla Hallberg – vem är du?
Jag är auktoriserad socionom och har arbetat med frågor kring missbruk och psykiatri i drygt 10 år. Sedan hösten 2015 jobbar jag som enhetschef för socialpsykiatrin i Östra Göinge kommun.

Du jobbar bland annat med Nakterhuset, vad är det för någonting?
Nakterhuset är ett boende för personer med psykiatriskt funktionshinder. Det […]Sibbhults IF startar stor satsning för fritidsområde på Färevallen!

28 juni, 2018

I samverkan med Östra Göinge kommun ska fotbollsföreningen Sibbhults IF utveckla Färevallen till en aktivitets- och mötesplats för en bredare målgrupp. Det nya Färevallen ska inspirera med attraktiva aktiviteter för motion, idrott och umgänge – bland annat med Östra Göinges första bana för padeltennis!Sommarblommorna är äntligen på väg ut

27 juni, 2018

Årets utsmyckningar med blommor har skjutits fram flera veckor som följd av vattenbristen.

Utsättningen har nu påbörjats, men endast i byarnas centrala delar för att vara fortsatt återhållsamma. De blommor som sätts ut kommer att vattnas med dag- eller ytvatten.Entusiastiska sommarlovsentreprenörer är redo att testa sina idéer!

26 juni, 2018

”Sommarlovsentreprenör” är en möjlighet för ungdomar i åldern 15-20 år att prova på att driva eget företag. Young Innovation HUB Östra Göinge och Hässleholms kommun samarbetar kring genomförandet och totalt deltar 14 ungdomar – nio från Östra Göinge och fem från Hässleholm. Ungdomarna får nu 2 000 kronor vardera i startbidrag för att sedan jobba med sitt företag under minst tre veckor i sommar.Ta hjälp av konsumentvägledaren

25 juni, 2018

Niclas Sturesson arbetar som konsumentvägledare i bl.a. Östra Göinge kommun. Han kan bistå med experthjälp och ge råd och stöd över hur du som konsument ska agera vid köp av varor och tjänster.

Vilka är de vanligaste frågorna du får?
Framförallt får jag frågor kring efterköpsproblematiken, d.v.s problem efter köpet. Vad gäller enligt lagstiftning? Hur gör jag […]Rockfest i Skånes gröna hjärta!

25 juni, 2018

Den 5 – 7 juli är det dags för årets rockfest i Östra Göinge! Helgeåfestivalen har kallats för Sveriges mysigaste festival av festivalbesökarna. Mysigheten kommer från arrangörerna F-yras goda service, festivalens fantastiskt vackra läge och den familjära stämningen. Det finns musik och aktiviteter som passar alla besökare.Rekord i nyanmälningar till musikskolan

21 juni, 2018

Det är många som tycker om sång och musik! Det märktes klart och tydligt när musikskolan fick ta emot rekordmånga nyanmälningar till höstterminen. Och det bästa av allt är att alla blir erbjudna en plats!

77 nyanmälda elever har denna vecka fått ett positivt antagningsbesked i brevlådan. Därmed är alltså det tidigare rekordet med 74 nyanmälda från […]Stöd för dig som vill anställa eller nyss har anställt din första medarbetare!

21 juni, 2018

Det är ett stort steg att anställa sin första medarbetare och kostnaden gör att många tvekar. Regeringen har därför infört ett Växa-stöd för enskilda näringsidkare som vill anställa sin första medarbetare. Sedan 1 januari 2018 gäller stödet även vissa aktiebolag och handelsbolag.Biblioteken beviljas projektmedel för att öka barns läsande

20 juni, 2018

Östra Göinges bibliotek beviljas 50 000 kr av Region Skåne för att undersöka hur digitala verktyg kan användas inom det läsfrämjande arbetet med och för barn och unga. I samarbete med skolan uppmuntras barn att skapa sina egna boktips som lagras med en QR-kod.