Sibbhults IF startar stor satsning för fritidsområde på Färevallen!

I samverkan med Östra Göinge kommun ska fotbollsföreningen Sibbhults IF utveckla Färevallen till en aktivitets- och mötesplats som attraherar en bredare målgrupp.

Det nya Färevallen ska inspirera med attraktiva aktiviteter för motion, idrott och umgänge – bland annat med Östra Göinges första bana för padeltennis!

Satsningar

Den fotbollsplan som idag ligger närmast parkeringen kommer att flyttas och byggas om till en konstgräsplan, vilket ökar tillgängligheten under årets alla månader. Utöver det anläggs en multiarena, ett utegym, en padeltennisbana samt en boulebana.

Projektet finansieras till stor del med projektstöd från Boverket, Riksidrottsförbundet, Skånes Ess, Sparbanksstiftelsen Glimåkra och Svensk Fotboll.

– Den satsning som Sibbhults IF gör är imponerande. Att skapa en modern och inkluderande mötesplats för spontanidrott och umgänge för alla, ung som gammal, ligger helt i linje med den politiska viljan som vi har. För oss i kommunen kändes det därför väldigt roligt att kunna teckna ett samverkansavtal med föreningen. Det är det ideella engagemanget och de frivilliga krafterna som gör satsningen möjlig. Det är det som skapar levande byar och stolta Göingar i vår bygd, säger Sofia Nilsson (C), ordförande i omsorgs- och utbildningsutskottet.

Byggnadsarbetet påbörjas i slutet av sommaren och målsättningen är att det nya fritidsområdet kan användas i augusti 2019 då Sibbhults IF firar 90 år som förening.

Kontakt för mer information

Jan Carlson, kultur- och fritidschef
044-775 63 29 | jan.carlson@ostragoinge.se

Illustrationer

 

 

 

 


Hittade du inte vad du sökte?