Höga hastigheter i Knislinge

Synpunkt (sammanfattning)

Dagligen kör bilar, motorcyklar, A-traktorer och mopeder för fort på Västerled. De vet nog inte att hastigheten är 40 km och 30 km eller att högerregeln gäller. Så någon form av upplysning att det INTE är en huvudled på Västerled hade varit bra samt något farthinder. Vi är nu många barnfamiljer som bor i området och vill känna oss trygga när vi rör oss ute på gatorna. Trivs mycket bra i Knislinge förutom all oro och otrygghet man känner så fort man vistas på gatorna. Även Hässleholmsvägen mot Vanås är fruktansvärd dygnet runt, där håller ingen hastigheten så att gå eller cykla där gör man på egen risk. Har tipsat polisen flera gånger att göra hastighetskontroller i området och på Hässleholmsvägen.

Svar (sammanfattning)

Roligt att höra att ni trivs i Knislinge dock tråkigt att ni upplever problem med höga hastigheter. Tyvärr är det ett problem med höga hastigheter på flera platser i vår kommun. Jag ska se till så att vi monterar upp en hastighetsdisplay under några veckor i höst på Västerled. Denna visar aktuell hastighet för föraren, förhoppningsvis ger denna effekt när man som förare blir uppmärksammad på att man kör för fort. Det finns inget trafikmärke som visar att det inte är huvudled, endast att huvudled upphör. Detta är ej tillämpligt på Västerled.
Skall kontakta Polisen om behov av trafikkontroll på Hässleholmsvägen och Västerled, både avseende hastighet, högerregel och stopplikt. Förhoppningsvis ger det effekt om även kommunen påtalar behovet.

Diarienummer
KS 2019/01165
Typ av synpunkt
Förslag, Klagomål
Synpunkten inkommen
2019-07-25
Svar lämnat
2019-07-29
Handläggare
Henrik Arvidsson, Enhetschef

Hittade du inte vad du sökte?