Ylva Hällen inspirerade elever och skolpersonal

Under två dagar har författaren och den populära barnprogramledaren Ylva Hällen varit på plats i Östra Göinge för att inspirera skol- och fritidspersonal samt elever.

 

Personer som lyssnar på föreläsning.

Skol- och fritidspersonal i F-3 samlade på Restaurang Hjärtat i Broby.

Besöket inleddes onsdagen den 10 maj med en inspirerande föreläsning om läs- och skrivlust, som hela kommunens skol- och fritidspersonal för årskurs F-3 fick möjlighet att lyssna till.

Ylva berättade om egna erfarenheter och upptäckter från drygt 20 år som barnkulturarbetare. Att jobba för och med barn och att möta barn i allt från interaktiva projekt i TV och radio till att skriva barnböcker och träffas live på skolor och bibliotek.

Om att se varje barn och locka fram berättaren i alla (lyckade knep och misslyckade försök).

 

 

Elever lyssnar på författarbesök i ett bibliotek.

Ylva fångade barnens uppmärksamhet med spännande berättelser.

Prästavångsskolans elever i årskurs F-3, som under läsåret arbetat med Läslyftet, fick fira detta med att under torsdagsförmiddagen ta sig till Kulturhuset Vita skolan för att lyssna till och vara med i ett lekfullt och inkluderande författarbesök.

Ylva berättade med stor inlevelse om sitt yrke som författare, hur hon hämtar idéer och fantasi till sin bokserie ”Ylvania”.

 

 

 

Läslyftet på Prästavångsskolan

Läslyftet i förskoleklassen och lågstadiet syftar till att förbättra elevers läsförståelse och skrivförmåga och ge alla
elever möjlighet att utveckla sitt läsande, skrivande och lärande så långt det bara är möjligt.

Alla undervisande lärare har under läsåret 2022/2023 genomgått Skolverkets utbildning ”Läslyftet i skolan”. Läslyftet bygger på kollegialt lärande, där utvecklingen av undervisningen sker tillsammans.


Hittade du inte vad du sökte?