World Cleanup Day 2022: Var med i vår challenge!

Bild på påsholk i byn Glimåkra.

Redo för en skärpplockar-challenge? Plocka fem om dagen och inspirera andra att också plocka.

I samband med World Cleanup Day, som äger rum lördagen den 17 september, placerar kommunen ut påsholkar i Östra Göinges byar. Precis som det låter är påsholken en holk med påsar i. Syftet är att göra det enklare att plocka upp sitt eget, eller någon annans, skräp. 

Den första påsholken att komma på plats är den som finns i Glimåkra centrum, precis intill Ica, och fler kommer placeras ut i andra byar under veckan.

Påsholkarna i plåt är konstruerade av kommunens egen smed och det är även kommunen som ombesörjer att påsar fylls på.

#hållöstragöingerent

Under veckan, den 12-18 september, utmanar Östra Göinge kommun alla Göingebor att varje dag plocka fem olika saker som skräpar ner i våra byar. Ta gärna en bild på det du plockat och dela bilden i sociala medier tillsammans med #hållöstragöingerent, #worldcleanupday och #skånesgrönahjärta.

Bild på kommunsmeden Mikael Lindell.

Mikael Lindell, kommunsmed, har designat och konstruerat påsholkarna i kommunens verkstad.

Slut på påsar?

Om du ser att påsarna är slut i en påsholk kan du meddela oss via formuläret på den här webbsidan. Tack för hjälpen!

Bakgrund

Nedskräpning är ett stort problem som både ser tråkigt ut och som drabbar natur och djur negativt. Genom att ta en påse i en av våra påsholkar och lägga ditt eget, eller någon annans, skräp i den så bidrar du till en trevligare och mer miljövänlig omgivning.

Påsholkarna är ett initiativ av bland annat Matts Persson, Årets göing 2021, som fick utmärkelsen just för sitt stora engagemang att hålla rent och i ordning i framförallt Glimåkra.


Hittade du inte vad du sökte?