Vi söker nu två nya chefer till Hälsa och omsorg

Östra Göinge kommun rekryterar nu två chefer till Hälsa och omsorg. En avdelningschef för handikappomsorgen samt en fjärde enhetschef till hemtjänsten.

Tjänsten som avdelningschef är nyinrättad med syftet att spetsa arbetet inom LSS och socialpsykiatri i en tid när både psykisk ohälsa och behovet av stödinsatser ökar.

– Vi måste helt enkelt vara på tå utifrån hur andra myndigheter fattar beslut och kunna möta nya omständigheter bra och effektivt, säger Monica Dahl, chef för Hälsa och omsorg. Personen kommer arbeta tillsammans med fyra enhetschefer och ska hålla ihop samt strategiskt utveckla verksamheterna.

Under de senaste fem åren har kommunen genomfört satsningar inom LSS och socialpsykiatrin, som nybyggda gruppbostäder för funktionsnedsatta och Nakterhuset för boende med psykisk ohälsa. Ytterligare verksamheter har fått förbättrade lokaler och den dagliga verksamheten har expanderat både inom och utanför kommunen.

– Nu är det dags att vässa oss ytterligare vad gäller vägen till arbete för grupper med olika funktionsvariationer. En förutsättning är stöd med delaktighet i samhället. Vi ska skapa möjligheter för den enskilde att nå självständighet och även bli så oberoende av stöd som möjligt, säger Monica.

Östra Göinges hemtjänst får toppbetyg av sina kunder. Det har flera kundundersökningar, gjorda av Socialstyrelsen, visat de senaste åren. Medarbetarna inom hemtjänsten är många och för fortsatt gott arbete behövs ett stärkt närvarande ledarskap, inte minst efter 2020 års utmaningar.

– Det handlar om att bevara hög kvalitet när trycket blir högre och säkerställa en god arbetsmiljö för alla, även för cheferna, säger Katarina Stoltz, äldreomsorgschef. Ett närvarande ledarskap är av största vikt för att bibehålla den höga kvaliteten till våra kunder. En fjärde chef möjliggör ett annat arbetssätt, exempelvis när en ny kund blir beviljad insatser. Då finns utrymme att tillsammans med kontaktman åka hem till kunden, vilket kvalitetssäkrar utifrån både kund- och arbetsmiljöperspektiv.

Läs mer om tjänsterna här, bland kommunens lediga jobb. Sista ansökningsdag är den 3 respektive den 11 januari.


Hittade du inte vad du sökte?