Vi presenterar Östra Göinges egen pralin!

Så här ser den ut – Östra Göinges egen pralin!

Håkan Mårtensson, chocolatier och ambassadör för Skånes gröna hjärta, har tillverkat en specialdesignad pralin tillägnad hemkommunen Östra Göinge. Pralinen presenterade Håkan idag på Instagramkontot Skånes gröna hjärta.

Håkan Mårtensson är ursprungligen från Hanaskog med bor sedan flera år tillbaka i New York där han arbetar som chocolatier och driver företaget FIKA. Nu har han specialdesignat har en pralin för Östra Göinge – Skånes gröna hjärta – med en alldeles egen smak och färg.

– En barndomspralin. Det fanns inte mycket jag tyckte var bättre när jag växte upp än att plocka och knäcka hasselnötter direkt från träden. Så detta blir en hasselnötspralin, med ett yttre lager av mjölkchoklad som verkligen påminner mig om barndomen. Inuti så har jag även mixat in pop rocks (popping candy som smattrar i munnen – en effekt man aldrig blir för gammal för) och frystorkade maskrosblad för att få in ett element till av sommaren hemma, säger Håkan Mårtensson.


Hur ska en bra pralin vara då?

– En bra pralin ska vara välbalanserad, gärna ha rätt syra, sälta, sötma eller bitterhet. Helt beroende på vad man vill få ut av pralinen. Ett tunt skal av en bra choklad. Ett för ögonen tilltalande utseende men framförallt – det ska vara gott, säger Håkan.

Håkan Mårtensson


Hittade du inte vad du sökte?