Vi hyllar alla deltidsbrandmän!

Idag, den 1 september, är det brandman på jobbet-dagen.
En nationell dag för att synliggöra och hylla Sveriges brandmän i beredskap (deltidsbrandmän) och deras huvudarbetsgivare – och samtidigt stärka intresset för att arbeta inom räddningstjänsten.
Under dagen uppmanas alla Sveriges deltidsanställda brandmän att bära valfri utrustning från sin räddningstjänst (t.ex. t-shirt, larmställ, hjälm eller uniform) på sitt jobb för att visa var de finns i vardagen och att de är brandmän.

Känner du någon deltidsbrandman? Skicka då gärna en hyllning till den personen för att sprida lite glädje och uppskattning! 💚

De insatser som deltidsbrandmännen gör är helt ovärderliga och en förutsättning för att kommunal räddningstjänst ska fungera. Deras uppdrag består såklart av att släcka bränder men även av förstahjälpen-insatser och att åka ut vid trafikolyckor. Sedan början på 2000-talet har det totala antalet utryckningar per år ökat med ca 20%. Vi kommer därför fortsatt att behöva ha en hög beredskap för att kunna klara av kommande olyckor och kriser i samhället.

Intresserad av att bli deltidsbrandman?

Är du intresserad och vill veta mer om jobbet som deltidsbrandman, kontakta:

Platschef Broby, Håkan Martinsson, Hakan.Martinsson@ostragoinge.se
Platschef Sibbhult, Morgan Linderoth, Morgan.Linderoth@ostragoinge.se

 

Bakom kampanjen #brandmanpåjobbet står Sveriges räddningstjänster genom RRB – Räddningstjänstens Riksorganisation för Beredskapsfrågor. Läs mer på http://www.rrfb.se/brandman-pa-jobbet-dagen/


Hittade du inte vad du sökte?