Uppfräschning av lärmiljöer på Göingeskolan
Under sommaren renoveras Göingeskolans alla klassrum. Renoveringen ingår i en större lärmiljösatsning, som ska omfatta kommunens alla grundskolor. Lärmiljösatsningen är i sin tur en del av kommunens pågående skolresa.
Kommunens fastighetschef Tomas Wijk och Göingeskolans vaktmästare Anette Nilsson öppnade i veckan upp högstadieskolan i Broby för en rundtur där de visade uppfräschade lärmiljöer som kommer att möta högstadieeleverna vid höstterminens start.
Alla klassrum på Göingeskolan, med undantag för NO-, musik- och hemkunskapssalarna, moderniseras med följande förbättringar:
- Nytt stegdämpande golv för ökad komfort och minskad ljudnivå.
- Nytt ljuddämpande akustiktak för bättre akustik och mindre buller.
- Ny belysning med sensorstyrda smarta lösningar i både korridorer och klassrum, vilket ger förbättrad och energieffektiv belysning.
- Ny ventilation för bättre luftkvalitet och inomhusklimat.
- Nymålade väggar för en fräsch och inspirerande lärmiljö.
- Nya grupprum (totalt fyra nya) för ökad flexibilitet i undervisningen.
- Nya bord och stolar med ljuddämpande bordsskivor och stolar för en bättre arbetsmiljö.
Vid skolstart har inte alla klassrum fått nya bord och stolar.
– Det som återstår kommer att levereras efter skolstart och bytas ut successivt i höst. Även de gamla bänkarna i träslöjdssalarna kommer att bytas ut, säger Anette Nilsson och fortsätter:
– De gamla möblerna och bänkarna kommer inta att återbrukas, däremot materialåtervinnas.
– Det nya dämpade ljudet i klassrummen är verkligen märkbart, även nu när klassrummen är mer avskalade, säger Anette.
Tomas tillägger att under våren har lärarna uppskattat de första renoverade klassrummen.
– Återkopplingen har varit att det är de uppfräschade klassrummen som föredras!
Nya musiksalar
Även musikundervisningen på skolan får ett positivt lyft när den flyttas från ett mindre rum i källaren till stora luftiga salar där träningsskolan tidigare höll till.
Skolresan 2030
I Östra Göinge pågår Skolresan 2030, där målet är att kommunens elever i årskurs 9 år 2030 har nått ett genomsnittligt meritvärde på 230 poäng. För att nå målet genomförs ett antal satsningar inom områden som läsning, trygg och säker skola och framtidsdrömmar.
– Målet är att alla klassrum i kommunen ska ha genomgått de här förändringarna om fyra år. Satsningen är en viktig del av kommunens skolresa, säger Tomas.
Hittade du inte vad du sökte?