Deltagare i Sommarföretag 2020 kan söka stipendium för sommaren 2021

Konceptet ”Sommarföretag” som anordnades första gången sommaren 2020, lanserar en nyhet för alla ungdomar som medverkade. Dessa 57 deltagare kan nämligen ansöka om ett stipendium på 3000 kronor för att på egen hand satsa på sin idé inför årets sommar.

Med utbildning och kunskap i ryggsäcken från sommaren 2020 så är vi övertygade om att vi har ett antal ungdomar som blivit bitna av att driva eget. Den här sommaren behöver de dock inte sätta sig i skolbänken! Det är Sparbanken Skåne som möjliggör detta genom att stötta satsningen och blir avsändare för stipendiet.

– Vi är så glada att Sparbanken Skåne är med oss i detta viktiga arbete och möjliggör att vi nu kan hålla glöden i gång hos ungdomarna som fick smak för företagande i somras, säger Fredrik Persson, näringslivschef i Östra Göinge kommun.

– Vi har redan fått frågor från våra ”veteraner” som önskat vara med även i år. Vi vill gärna viga själva utbildningsplatserna åt nya så att fler verkligen får chans att vara sin egen chef i sommar, säger Maria Block, näringslivsutvecklare i Bromölla.

Kontakt för frågor

Fredrik Persson, näringslivschef Östra Göinge: telefon 044-775 64 10
Joanna Lövquist, Sparbanken Skåne: telefon 044-13 85 75


Hittade du inte vad du sökte?