Snart öppnar Familjens hus – en ny mötesplats för föräldrar

Bild inifrån Familjens hus i Knislinge.En samlingsplats med gemenskap för föräldrar och barn, där man kan känna sig trygg samt få råd och stöd. Välkommen den 16 januari, när Familjens hus öppnar i Knislinge!

Om ett par veckor öppnar Östra Göinges första familjecentral, Familjens hus i Knislinge. Inom samma väggar ryms BVC, öppen förskolan och social verksamhet med bland annat tillgänglig förskollärare och familjebehandlare.

Familjens hus kommer att erbjuda en mötesplats för dig som är blivande förälder eller redan är förälder till barn i åldern 0-6 år. Hit kan du komma för att träffa andra föräldrar men även olika personer med stor kunskap om barn och att vara förälder. På Familjens hus finns alltid tillgänglig personal.

– Min förhoppning är att man ska känna sig välkommen hit. Det är en plats för alla, både för dem som vill träffa andra
föräldrar under föräldraledigheten och för dem som har frågor eller funderingar, säger Lena Nilsson, familjebehandlare och samordnare för Familjens hus.

Tematräffar

En dag i veckan kommer Familjens hus arrangera tematräffar, till exempel om tandhälsa, kost, fysisk aktivitet och information om barnens förskolestart.

– Vi kommer känna av hur intresset ser ut bland föräldrarna och planerar även att bjuda in föreläsare efter önskemål, säger Lena.

Bild på Lena Nilsson.

Öppen förskola – både mingel och pedagogik

För många fungerar den öppna förskolan som ett tillfälle att lära känna föräldrar med barn i samma ålder. På Familjens hus finns även en förskollärare tillgänglig.

– Man kan leka, pyssla, spela spel, eller läsa sagor tillsammans med sitt barn. Det finns alltid utrymme att leka fritt men det finns också gemensamma aktiviteter som planeras av förskolläraren, säger Lena Nilsson och fortsätter:

– Det är ett tillfälle att vara med i en pedagogisk verksamhet som hålls av förskolan. Och dessutom
så bjuder vi på fika!

Mer om Familjens hus

Familjens hus invigs den 16 januari klockan 13.00-16.00.

Program 
13.00 – Invigningstal, bandklippning, mingel, ansiktsmålning och besök av blåljuspersonal.
14.00 – Teaterupplevelse med biblioteket
16.00 – Familjens hus stänger för dagen

Alla är välkomna: Barn, föräldrar och nyfikna!

Bild på Familjens hus ingång.

Öppettider från 17 januari
Måndagar: 08.30 – 12.00
Onsdagar: 13.00 – 16.30
Torsdagar: 09.00 – 12.00
(babycafé 0-12 månader)
Fredag 08.30 – 14.30
(13.00 – 14.30 tematräff)

Adress
Påls väg 2 i Knislinge, vid vårdcentralen.


Hittade du inte vad du sökte?