Skolungdomar hjälper kommunen med utformningen av området kring Trollacenter

Den 1 juni kom Vilhelm, Anton, Erik och Johan som till vardags går på Glimåkraskolan till kommunen och träffade samhällsbyggnadsavdelningen. De visade hur en framtida kickbike-ramp i Glimåkra kan se ut.

Ungdomarna hade omvärldsbevakat ordentligt och visade hur det ser ut i andra kommuner och tipsade samtidigt om vilka typer av ramper man borde bygga och vilka man inte borde bygga.

 

 

 

 

img_0491

De tipsade även om att det borde finnas en kiosk eller liknande i närheten som kan sälja lite dricka om man glömmer att ta med det hemifrån. I andra kommuner har ungdomar haft sommarjobb där de äldre barnen har lärt de yngre att åka kick-bike och skateboard.

Det var även viktigt att alla skulle vara välkomna, både skateboardåkare och kick-bike. De visste om många ställen där det fanns regler som begränsade vissa åkare under vissa tider eller på vissa platser och det tyckte dem att man inte skulle ha i Östra Göinge.

Förhoppningen var också att en eventuell ramp i Glimåkra skulle kunna locka ungdomar från de andra närliggande kommunerna.

img_0497

Östra Göinge kommun arbetar med en idéskiss om hur området kring Trollacenter ska gestaltas. Tanken är att området skall vara ett större grönområde som inbjuder till rekreation och fritidaktiviteter samt kunna hantera större evenemang.

”Fantastiskt informativt och inspirerande! Det är så kul att ungdomarna vill vara med i planeringen. Vi på kommunen vill öka medborgardialogen och nå en bredare målgrupp i vårat arbete. Vi bygger för alla Göingar, stora som små!” säger Lina Rosenstråle, Samhällsbyggnadschef.

 


Hittade du inte vad du sökte?