Skolelever skapar konst!

Idag skapar Prästavångsskolans klasser i årskurs 5 konst på Kulturhuset i Broby. Målet är att ta fram ett interaktivt konstverk som sedan ska visas upp på Kulturhuset under perioden 23 oktober – 7 november.

Bästa Biennalen är en regional satsning på konst där syftet är både att sätta konstupplevelsen i fokus och att synliggöra professionell konst för barn och unga. Östra Göinge kommuns representant i satsningen är konstnären Ulrika Wennerberg och det är även hon som leder arbetet med konstprojektet in formation.

-In formation är ett konstprojekt om figurer, förmedling och formulering. Hur relaterar vi till något med mänskliga attribut som till exempel ögon, näsa och mun? Hur tolkar vi uttrycket och vilken känsla förmedlas? Hur läser vi en människa och vad har kroppsspråket för betydelse? Allt detta och mer tar vi i beaktande idag, säger Ulrika Wennerberg.

I konstprojektet in formation får eleverna möjlighet att experimentera med olika formationer i en skulptural och interaktiv form. Dessa olika formationer förmedlar variationer av kropps- och ansiktsuttryck. Med hjälp av flyttbara, egentillverkade komponenter skapar eleverna figurer, formationer och formuleringar.

Vernissage i slutet av oktober

Klassens skapande kommer att synas på en utställning på Kulturhuset den 23 oktober – 7 november. Vernissage blir lördagen den 23 oktober.

 


Hittade du inte vad du sökte?