Simhallen är öppen igen efter renovering!

Bild på barn som hoppar i vattnet från bassängkanten.

I slutet av maj stängde simhallen i Broby för en omfattande renovering. Efter en hektisk sommar, då bland annat omklädningsrummen fräschats upp och flera hundra meter vattenledningar bytts ut, är det full aktivitet igen med simundervisning för kommunens alla elever. Imorgon, den 3 oktober, öppnar simhallen även för allmänheten.

– Vi har fixat och renoverat för att det ska bli så bra som möjligt, så att simhallen kan hålla i minst tio år till, säger kommunstyrelsens ordförande Patric Åberg (M).

Bild på Patric Åberg.

Patric Åberg (M), kommunstyrelsens ordförande.

Ny kakel och klinker i omklädningsrum och duschutrymmen, nya ytskikt runt om bassängen, nymålat, nya golvbrunnar och vattenledningar. Listan över alla åtgärder som utförts i simhallen är lika lång som resultatet är fint!

– Vi har valt att måla en del av tegelstenarna eftersom det både gör hallen ljusare och mer lättstädad. Det är en mindre åtgärd som syns desto mer, säger kommunens fastighetschef Tomas Wijk, som berättar mer om renoveringen:

– Under sommaren upptäckte vi fler brister på vattenledningsrören än vi räknat med, vilket gjort att vi bytt alla rör, närmare 700 meter!

Bild på Tomas Wijk.

Tomas Wijk, fastighetschef.

Flera av de nu genomförda åtgärderna bidrar till en energieffektivisering, bland annat ett nytt avfuktningsaggregat och nya takfläktar som förbättrar luftcirkulationen. Takfläktarna installerades några månader tidigare, samtidigt som fler idrottshallar i kommunen fick sådana installerade.

Vid nyinvigningen under måndagen bjöds de elever som hade simundervisning på frukt och dricka efter lektionen.

– Omklädningsrummen har blivit jättebra! säger en av eleverna från Västerskolan.

Bild på Peter Wilgotsson.

Peter Wilgotsson, kultur- och fritidschef.

– Det här har blivit superbra och det känns skönt att simhallen ska hålla i flera år till. Den är viktig för flera målgrupper, från de allra minsta till seniorerna, säger kommunens kultur- och fritidschef Peter Wilgotsson.

Mer information om simhallen, som öppettider, hittar du här.

 

 


Hittade du inte vad du sökte?