Semira är nominerad till Årets rektor och Bitte är Årets lärare i Östra Göinge

Semira Mesic, rektor på Näckrosens förskola och Lille Mats förskola i Broby, är en av de nominerade i kategorin Årets rektor som utses på Skolledargalan i Stockholm senare i höst.

En jury kommer i nästa steg att utse sammanlagt 18 finalister. Finalisterna presenteras den 22 augusti och vinnarna i respektive kategori utses under Skolledargalan den 19 oktober. Förutom Årets rektor, delas även pris ut i kategorierna Årets innovationspris, Årets värdegrundsarbete, Årets demokratiarbete och Årets elevhälsoarbete.

Skolledargalan är återkommande gala för skolledare och en del av konferensen Skolledare21. Syftet med galan är att lyfta fram skolledare som förtjänar att bli extra uppmärksammade för sina insatser.​

Bitte Glantz utsedd till Årets lärare i Östra Göinge

Under våren har elever runt om i landet haft möjlighet att nominera sina lärare till Årets lärare. Utmärkelsen delas ut i samband med Lärargalan den 16 oktober. Vinnaren i Östra Göinge heter Bitte Glantz som till vardags jobbar som bildlärare på Göingeskolan.

Elevens motivering till varför Bitte är Årets lärare: ”Hon var den som räddade mig i högstadiet, att få mig att gå till skolan och klara mina betyg så jag kunde komma in i gymnasiet. Hon är den enda läraren som så genuint brytt sig om någon på det sätt hon gör. Hon sätter andra före sig själv och är den snällaste som finns.”

Stort grattis till era nomineringar och utmärkelser! 


Hittade du inte vad du sökte?