Samråd för gång- och cykelväg mellan Knislinge och Hjärsås

Bild på vägen mellan Knislinge och Hjärsås. Till höger vid sidan om vägen syns "Hjärsås-skylten".

År 2026 planerar Trafikverket att bygga en 3,5 kilometer lång gång- och cykelväg mellan Knislinge och Hjärsås, med syfte att öka säkerheten för gående och cyklister. Nu har du möjlighet att komma med synpunkter och förslag angående utförandet.

Till och med den 28 april pågår samråd kring en framtagen samrådshandling som beskriver hur gång- och cykelvägen ska se ut och hur den ska byggas.

Samrådet syftar till att både ge och få information och allmänheten, myndigheter och organisationer ska kunna bidra med sin kunskap om förhållanden som är viktiga att ta hänsyn till i arbetet.

Efter samrådet arbetar Trafikverket vidare med handlingarna med stöd av inkomna synpunkter.

Handlingen finns tillgänglig på Trafikverkets webb, där det även finns möjlighet att lämna synpunkter via ett synpunktsformulär.

Samråd – en chans att påverka

När Trafikverket planerar och bygger infrastruktur börjar en omfattande planeringsprocess där du har möjlighet att påverka, till exempel via samråd. Under arbetet samråder Trafikverket med länsstyrelsen, berörda kommuner, övriga berörda myndigheter, allmänheten samt de organisationer och enskilda som berörs.

Samrådet ska avse var den planerade åtgärden ska ligga, hur den ska utformas och vilken miljöpåverkan den får. Under samråden diskuteras förslag till lösning, miljöpåverkan och påverkan på enskilda fastigheter, till exempel om det behövs bullerskydd eller landskapsanpassad utformning.


Hittade du inte vad du sökte?