Säker av- och påstigning vid Ungdomens hus i Hjärsås

Det har kommit till kommunens kännedom att skolbussarna som stannar vid hållplats Ungdomens hus i Hjärsås inte skulle följa de anvisningar som bestämts för en säker av- och påstigning.

Kommunen har varit i kontakt med aktören Bergkvarabuss som kör skolbussarna för att säkerställa att av- och påstigning sker på ett säkert sätt. Bergkvarabuss bekräftar att skolbussarna hämtar och lämnar skolbarnen vid hållplats Ungdomens hus på ett korrekt sätt, så att inga svängningar med döda vinklar görs.

Det betyder att när föraren kör in på hållplatsen så slutförs hela svängen först (från olika håll beroende på från vilket håll man kommer och beroende på vilket håll man sedan ska vidare mot) och sedan släpps skolbarnen av. Efter avsläpp färdas bussen endast rakt fram för att ta sig vidare och genomför på så vis inte någon svängning med död vinkel inne på planen vid Ungdomens hus.

 

Skolbussen färdsätt vid hållplatsen i Hjärsås

Skolbussarnas färdsätt är att först genomföra den svängning som behövs och därefter släppa av skolbarnen. Efter avsläpp fortsätter bussen rakt fram för att ta sig vidare.


Hittade du inte vad du sökte?