Rejäl klättring i näringslivsranking för Östra Göinge

Östra Göinge klättrar hela 35 placeringar i årets näringslivsranking, till plats 73!

Svenskt Näringsliv rankar årligen företagsklimatet i landets 290 kommuner och förra året hamnade Östra Göinge på placering 108. Rankingen är resultatet av en enkätundersökning som skickas ut till företagen i början av året och sedan presenteras i maj samma år.

– Det är ett väldigt fint resultat och vårt andra bästa resultat sedan mätningen startades. Glädjande är att vi klättrar på nästan samtliga punkter i enkäten. Än är vi inte nöjda så därför kommer vi lägga fullt fokus på de frågor vi kan förbättra, inte minst på frågan om brottslighet och upplevd otrygghet för företagarna, säger Patric Åberg (M), kommunstyrelsens ordförande i Östra Göinge.

Under ett år när pandemin och restriktioner har begränsat fysiska för många har Östra Göinge istället valt att öka kontaktytor och träffar med företagen, såväl digitalt som fysiskt, på ett säkert sätt. Ett tillvägagångssätt som har gett resultat.

– Rankingen som släpptes idag är ett tydligt tecken på att vår ökade närvaro med bland annat företagsbesök och lotsfunktion under pandemin har fallit väl ut, säger Fredrik Persson, näringslivschef i Östra Göinge.

 


Hittade du inte vad du sökte?