Premiär för Hitta ut!

Lördagen den 1 maj är det premiär för Sveriges största friskvårdsprojekt hittaut, där du hittar ut i naturen i ditt eget tempo, när du vill och med vem du vill. Med hjälp av hittaut-kartan tar du dig fram till utmarkerade checkpoints. Vid varje checkpoint finns en stolpe med en rosa hittautdekal och en siffra som stämmer överens med nummermarkeringen på kartan. Vid varje stolpe hittar du också en bokstavskod som du behöver för att registrera dina checkpoints.

Delta du med

För att kunna registrera dina checkpoints laddar du ner hittaut-appen eller loggar in på hittaut.nu, skapar ett konto och fyller sedan i bokstavskoderna under ”mina sidor”.

Är du med och deltar och registrerar dig är du också med i utlottningen av priser. Ju fler checkpoints du hittar, desto större chans att vinna.

Karta

Har du inte redan fått en Hittaut-karta i din brevlåda så finns den att hämta gratis på någon av utlämningsställena.

App

Appen är gratis och du kan hitta och ladda ner Hittaut-appen på Google play eller i Appstore.

 

Vad är hitta ut?

Hittaut går ut på att hitta checkpoints i stads- och skogsmiljö. Det är ett av Sveriges största friskvårdsprojekt som ägs av Svenska Orienteringsförbundet och drivs av lokala orienteringsföreningar. 2020 finns Hitta Ut i över 50 orter och aktiverar ca 60 000 deltagare. Kartan och digital teknik står i fokus och målet är att aktivera och få fler människor att uppleva och upptäcka naturen nära sig.

Hittaut Östra Göinge arrangeras av FK Göingarna.

 

 


Hittade du inte vad du sökte?