Populär paugakväll är tillbaka

För att uppmuntra till läsning bjöd kommunen i höstas in pojkar och deras pappor till en kväll med fokus på läsning och spännande böcker. ”Paugakvällen” som både var välbesökt och uppskattad arrangeras igen den 5 mars. 

Kommande paugakväll riktar sig främst till pojkar i årskurs F-3 och deras pappor. Självklart är även bonuspappor och mor- och farfäder till en pojke välkomna.

Det blir högläsning, alfabetsverkstad och massor av boktips! Alla som kommer får en gåva.

På plats är, förutom bibliotekarier, kommunstyrelsens ordförande Patric Åberg (M), kommunstyrelsens vice ordförande Daniel Jönsson Lyckestam (M), Olof Lindqvist (C) och Magnus Nilsson (KD).

Pojkars läsning extra viktig

Tillsammans ska vi höja skolresultaten i Östra Göinge och en central del av vår resa handlar om att sätta fokus på pojkars läsning. Studier visar att pojkar ofta behöver extra stöd och inspiration från sina föräldrar för att lyckas i skolan.

Särskilt viktigt är det med manliga förebilder som engagerar sig i sina söners skolgång och som läser för sina barn, framför allt för sina söner.

–Vi pappor behöver läsa mer för våra söner, det är viktigt för både pojkarna och för hela samhället. Paugakvällarna är ett steg i att uppmärksamma detta, en kväll som förhoppningsvis kan göra far och son-läsning till något extra roligt! säger Daniel Jönsson Lyckestam (M), kommunstyrelsens vice ordförande.

Tid och plats

Tisdagen den 5 mars klockan 17.30-19.00 på biblioteket (Kulturhuset) i Broby.

Anmälan behövs inte, det är bara att dyka upp.

Välkommen!


Hittade du inte vad du sökte?