Politikerbesök i Broby

Idag har Prästavångsskolan haft ministerbesök av statsminister Ulf Kristersson (M) och finansminister Elisabeth Svantesson (M) i deras välfördsresa runtom i Sverige. Ett av stoppen för dagen var Prästavångsskolan i Broby där de besökte klass 1a och 1b där läraren Cecilia Blad och barnen fick fick berätta om hur en typisk eftermiddag på skolan kan se ut.

Statsminister Ulf Kristersson (M) har fått ett lånekort till Lekoteket av eleverna på Prästavångsskolen.

Många frågor och diskussioner

Både Ulf, Elisabeth och barnen hade massor  med intressanta frågor och diskussioner om bland annat favoritämne och favoritböcker. Ulf avslutade pratstunden med att läsa ett stycke ur boken ”Hjälp! Ny i klassen!”. Som tack för besöket fick Ulf och Elisabeth mottaga varsit lånekort till Lekoteket där de kan låna leksaker under rasten. De fick även tillhöra en skolklass. Elisabeth hamnade i klass 1a och Ulf i klass 1b.

Runtbordetdialog

Efter klassbesöket träffades personal från Prästavångsskolan, kommunstyrelsens ordförande Patric Åberg (M) och kommunstyrelsens vice ordförande Daniel Jönsson Lyckestam (M) för att prata om skolresan, vilka utmaningar kommunen står inför, vad som har fungerat och även vad kommunen vill skicka med till de styrande i regeringen. Lässatsningen är ett viktigt område som både kommunen och regeringen identifierat som ett viktigt område. Gästspelade gjorde även samtalshunden Rosa.

Finansminister Elisabeth Sventesson (M) och kommunstyrelsens vice ordförande Daniel Jönsson Lyckestam (M) mottogs av glada elever.

Fr.v Daniel Jönsson Lyckestam, Elisabeth Svantesson, Ulf Kristersson, Caroline Borgqvist och Patric Åberg

Fr.v Daniel Jönsson Lyckestam, Elisabeth Svantesson, Ulf Kristersson, Caroline Borgqvist och Patric Åberg


Hittade du inte vad du sökte?