Personuppgifter har hanterats felaktigt

Det har skett en personuppgiftsincident kopplat till en av kommunens högstadieskolor. Personuppgifter som namn och personnummer har varit tillgängliga i kommunens interna gemensamma mappyta för alla anställda.

Incidenten är nu åtgärdad och kommunen kommer att ta kontakt med berörda där vi bedömer att det finns ett behov. Det rör sig om information från åren 2018–2020 och berörda är idag myndiga.

Om du har frågor kring ärendet är du välkommen att kontakta Östra Göinge kommun genom att skicka mejl till gdpr@ostragoinge.se eller ringa 044-775 60 00.

Behandling av personuppgifter

Från och med den 25 maj 2018 gäller en ny dataskyddsförordning i Sverige. Den heter GDPR (General Data Protection Regulation) och ökar din kontroll över dina personuppgifter och stärker din integritet.

Det är viktigt för oss att du känner dig trygg med hur vi hanterar dina personuppgifter. Därför är vi öppna med hur vi samlar in, registrerar och lagrar dina uppgifter. Dina personuppgifter får bara behandlas om det finns stöd i dataskyddsförordningen eller annan lag. När du kontaktar oss och lämnar eller skickar in information till Östra Göinge kommun lagras dina personuppgifter för att vi ska kunna handlägga ditt ärende samt kontakta dig med svar.

Här kan du läsa mer om hur Östra Göinge kommun behandlar personuppgifter.

 

 


Hittade du inte vad du sökte?