Paviljonger sätts på plats i Glimåkra

Under torsdag och fredag vecka 30 kommer de tillfälliga paviljongerna att sättas på plats på Glimåkraskolan. De kommer att placeras bredvid mellanstadiet(se bild) och det kommer att finnas sju klassrum, fyra nere och tre uppe. Lokalerna kommer att tillgänglighetsanpassas.

Saneringen efter branden fortsätter vilket innebär att delar av skolgården kommer att vara avspärrad vid uppstart.

De lokaler som klarade sig i branden har fortsatts renoveras enligt planering och kommer vara klara i nästa vecka. Det arbetas från alla håll för att våra elever och personal ska kunna börja höstterminen i Glimåkraskolan. Vi följer planen och utgår ifrån att vi kommer starta skoldagen den 15 aug i Glimåkra.

”Trots det tragiska i hela händelsen med skolbranden har det visats ett stort engagemang från flera håll på att lösa situationen. En stor eloge till alla inblandade som jobbat hårt nu under sommaren med att få i ordning en skola till Glimåkrabarnen i tid till skolstart. Glimåkraskolan var först ut i vår stora skolsatsning på fysiska lärmiljöer i klassrummen och elever och personal skulle kommit tillbaka till en helrenoverad skola. Vi tappar tyvärr tid genom branden, men vi ger oss inte. Istället ska vi använda tillfället till att kunna göra en ännu bättre skola i Glimåkra. Östra Göinges skolresa fortsätter!” 

– Daniel Jönsson Lyckestam(M) 

Kommunstyrelsens vice ordförande 

Ritning över skolområdet


Hittade du inte vad du sökte?