Östra Göinge kommun nominerad till utmärkelsen Årets kompetensutveckling

Östra Göinge kommun är en av 11 arbetsgivare som kan tilldelas utmärkelsen Årets kompetensutveckling för satsningen på språkutveckling och digitala verktyg för 8 medarbetare inom lokalvårdsverksamheten.

Utbildningen har syftat till att stärka medarbetarnas kommunikation och språkförståelse i arbetet samt kunskaper i digitala verktyg som till exempel hantering av mejl och verksamhetssystem.

– Den största nyttan har varit för medarbetarna som vuxit och fått redskap för att känna sig tryggare, att förstå arbetet och dess innehåll bättre och för att kommunicera med både kollegor och kunder med självförtroende. Att ha medarbetare som trivs och som förstår det sammanhang man verkar i är en vinst för både verksamheten och dess kunder, säger Peter Tirheden, enhetschef Östra Göinge kommun.

Syftet med utmärkelsen, som delas ut i februari 2023, är att inspirera välfärdens arbetsgivare att arbeta strategiskt och långsiktigt med kompetensutveckling. Bakom satsningen står kollektivavtalsstiftelsen Omställningsfonden.

– Vi har fått in många fina exempel på hur arbetsgivare runt om i landet satsar på att utveckla medarbetarnas kompetens. Med den här utmärkelsen vill vi uppmärksamma deras viktiga arbete, med förhoppningen att de ska inspirera andra arbetsgivare i välfärden, säger Eva Wikström, vd på Omställningsfonden.

Årets kompetensutveckling är en utmärkelse som delas ut av Omställningsfonden. Den tilldelas en kommun, region eller ett kommunalt företag som under året genomfört en lyckosam kompetensutvecklingsinsats som varit till stor nytta för en grupp av medarbetare. Vinnaren utses av en jury den 9 februari 2023.

Läs mer om utmärkelsen Årets kompetensutveckling.


Hittade du inte vad du sökte?