Östra Göinge kommun klättrar i miljöranking och placerar sig bättre än någonsin!

I veckan släpptes resultatet i Aktuell Hållbarhets årliga miljöranking där Östra Göinge kommun klättrat rejält, från plats 149 år 2020 till årets placering: 65 av 290 kommuner. Vi kopplar det goda resultatet till det miljö- och hållbarhetsperspektiv som kommunens alla verksamheter arbetar utifrån.

– Vi arbetar aktivt med hur både miljö- och hållbarhetstänk ska genomsyra hela kommunen och den här placeringen är ett kvitto på att vi gör rätt saker. Vi kan dock bli ännu bättre och kommer fortsätta utveckla vårt miljö- och hållbarhetsarbete och bidra till att Skånes gröna hjärta blir en plats att räkna med över tid, säger kommunstyrelsens ordförande Patric Åberg (M).

Aktuell Hållbarhet är Sveriges största miljötidning och bevakar allt inom miljö och hållbar affärsutveckling. Aktuell Hållbarhets kommunrankning mäter aktivitet och ambition på bred front hos kommunerna inom miljöområdet. Rankningen baseras på deras enkät som genomfördes i början av året (där alla Sveriges 290 kommuner kunde svara) samt på data från ett flertal offentliga källor.

Syftet med rankningen, som i år sker för trettonde året i rad, är att visa hur kommunernas miljöarbete står sig i jämförelse och var i landet det bästa miljöarbetet sker. Rankningen ska också vara en energiinjektion i kommunernas miljöarbete, både genom att rankningen lyfter fram föredömen och även kan fungera som en blåslampa där det behövs förbättringar.

Östra Göinge kommun hamnar i år på plats 65 av 290 kommuner. Det är en rejäl förbättring jämfört med plats 149 i förra årets rankning. I Skåne län hamnar Östra Göinge på plats 9 av 33. I kommungruppen Kommungrupper – Mindre städer och lantbruksorter hamnar Östra Göinge på plats 17 av 136.

Läs mer om Östra Göinge kommuns resultat och utvecklingen över tid på Aktuell Hållbarhets webbsida.


Hittade du inte vad du sökte?