Östra Göinge klättrar i skräpranking!

Året runt arbetar vi med att minska nedskräpning i och runt våra byar, som ska vara rena, attraktiva och trygga att röra sig i. Stiftelsen Håll Sverige Rent rankar årligen alla kommuners arbete och placerar Östra Göinge år 2022 på plats 15 i landet!

I mätningen klättrade vi hela 172 platser mellan åren 2021 och 2022, från placering 187 till placering 15. Indexet bygger dels på kommunens deltagande i olika nätverk och kampanjer, dels på en nationell enkät med frågor angående nedskräpning.

– Att det upplevs som rent och snyggt i vår omgivning är en viktig del i vårt arbete för attraktiva byar. Att vi klättrar i rankingen visar att de satsningar vi gör, bland annat på skräpplockartemat, ger resultat. Ju fler som hjälper till med att hålla rent desto bättre! säger kommunstyrelsens vice ordförande Daniel Jönsson Lyckestam (M).

En del av kommunens arbete är det årliga deltagandet i kampanjen Skräpplockardagarna, som drivs av Håll Sverige Rent. Du kan läsa mer om mätningen på Håll Sverige Rents webb!

Bild med ung flicka och texten Skräpplockardagarna samt Håll Sverige rents logotyp.

Vill ni vara med och bidra till en bättre miljö?

Tillhör du en lokal förening eller organisation som vill bidra till en bättre miljö och mer hållbar framtid? Då ska även ni anmäla er till årets Skräpplockardagar! I samband med Skräpplockardagarna erbjuder Håll Sverige Rent ett pedagogiskt material så att barn och ungdomar kan lära sig mer om nedskräpningens konsekvenser på ett lekfullt sätt anpassat efter barnens ålder.

Ni som deltar får även tillgång till ett färdigt kommunikationsmaterial som affischer och bilder till sociala medier, som kan användas när ni berättar om ert engagemang!

Skräpplockardagarna pågår den 1 mars-31 maj.

Anmälan

Anmälan för föreningar, förskolor, skolor och andra organisationer har öppnat. Ni anmäler ert deltagande på Håll Sverige rents webb, och får genom anmälan hem skräpplockarmaterial. Materialet skickas direkt från Håll Sverige Rent till er som deltar.

Från beställning till leverans tar det cirka 10 dagar.


Hittade du inte vad du sökte?