Ökad måluppfyllelse för eleverna i årskurs 6

Under läsåret 2022/23 har eleverna i årskurs 6 förbättrat måluppfyllelsen jämfört med föregående år. Flickorna på Prästavångsskolan 4–6 har vid läsårets slut nått målet i Skolresan – meritvärde 230 år 2030!

Elevernas och lärarnas hårda arbete har gett god effekt under läsåret och från höstterminen 2022 har andelen elever som når alla målen i alla ämnen ökat från 54,8 % till 61,2 %. Det genomsnittliga meritvärdet för alla elever i årskurs 6 ligger på 215, vilket är cirka 15 poäng högre än de senaste åren.

Eleverna på Prästavångsskolan 4–6 är de som klarat sig allra bäst. Nära 70 % av eleverna når målen i alla ämnen, det genomsnittliga meritvärdet för alla elever på skolan ligger på 226 och flickorna når målet med Skolresan 2030 då de nådde i snitt 230 poäng i meritvärde.

– Jag tycker att elever, lärare och föräldrar ska sträcka på sig lite extra och vara stolta över att deras flitiga skolarbete gett resultat. Det höjda meritvärdet för sexorna visar att skolresan och alla våra olika åtgärder sakta men säkert börjar ge effekt. Att de yngre årskurserna visar på såhär bra resultat bådar gott inför framtiden. Själv blir jag stärkt i övertygelsen om att skolresan är på rätt väg och att vår målsättning om tvåhundratrettio 2030 är inom räckhåll, säger kommunstyrelsens vice ordförande Daniel Jönsson Lyckestam (M).

– Varje barns och elevs framsteg är värda att fira. Det ger ny kraft och ökad motivation för elever, lärare, rektorer, vårdnadshavare och alla andra som är involverade i deras skolresa att fortsätta ta sig an nya utmaningar längs vägen framåt, säger Cecilia Flood, utbildningschef.

Resultat för årskurs 9 håller på att sammanställas och kommer kommuniceras efter att resultatet från lovskolan har räknats in.

Skolresan 2030

Skolresan 2030 har som mål att kommunens elever i årskurs 9 år 2030 har nått ett genomsnittligt meritvärde på 230 poäng.

För att nå dit arbetar vi med följande tre prioriterade områden:

  1. Läsning – Att barn ska öka på sin läskunnighet redan i tidigare åldrar
  2. Framtidsdrömmar – Att i tidigt skede informera om och motivera ungdomar till vidare utbildning och arbete
  3. Trygg och säker skola – Förebygga otrygghet och erbjuda en tillgänglig studiemiljö för alla.

Hittade du inte vad du sökte?