Nya fullutrustade gasbussar kör nu Östra Göinges kollektivtrafik

Från och med den 12 december kör ett nytt bolag regionbussarna i Östra Göinge: Arriva AB. Flera av bussarna är helt nya gasbussar från Scania som är utrustade med bland annat:

Bild på integrerat barnsäte i en buss.

En av nyheterna i de nya bussarna är integrerade barnsäten. Foto: Arriva AB

  • Wi-Fi och USB-uttag för laddning av mobiler m.m.
  • Två integrerade barnsäten
  • TV-skärmar för information
  • ADAS-system (Advanced driver-assistance systems) – sensorer runt om bussen som känner av eventuella hinder runt bussen

Förändringar i tidtabellen

Nytt för linje 545 är att den på vardagar får Björkhemsvägen som ändhållplats. Den som ska resa vidare kan antingen resa med stadsbuss linje 1 och eller regionbuss linje 551. På helgerna kommer 545:an fortsätta köra till Hammar och C4 Shopping. Samtidigt utökas trafiken till kvartstrafik mellan Broby-Björkhemsvägen klockan 12-14 på vardagar.

För att snabba upp resorna med linje 545, och med anledning av ombyggnad av väg 19, kommer linje 545 inte längre stanna vid hållplatserna Beateberg, Hanaskog Hantverksgatan eller Knislinge Stationsvägen. Linje 545 kommer även anpassas för att få en bättre koppling till tåget i Osby.

De nya tidtabellerna gäller från och med den 12 december. Mer information finns på Skånetrafikens webb.

Kommunen hälsade Arriva välkomna!

Idag hälsade kommunen Arriva AB välkomna vid bussdepån på Bastholmen, strax utanför Broby. På plats var kommunstyrelsens ordförande Patric Åberg (M) samt representanter från Arriva. För ett år sedan tog Arriva över stadstrafiken och regiontrafiken i Kristianstad. Och nu tar de även över regiontrafiken från den tidigare operatören Bergkvarabuss i norra Skåne.

Bild på Patric Åberg vid ratten.

 

ild på Kommunstyrelsens ordförande Patric Åberg (M) tillsammans med representanter från Arriva AB.

Kommunstyrelsens ordförande Patric Åberg (M) tillsammans med representanter från Arriva AB.

 


Hittade du inte vad du sökte?