Ny brygga vid Stora Äspön

Den som paddlar eller på annat sätt transporterar sig till sjöss i Immeln i sommar har kanske sett att Stora Äspön har fått en helt ny brygga.

 

Person går på en brygga.

Den nya bryggan ligger på Stora Äspöns nordvästra sida.

Den nya bryggan ligger på öns nordvästra sida och ska göra det lättare för besökarna att lägga till vid rätt sida av ön. På så sätt störs också fågellivet mindre på den östra sidan av ön som gränsar till ett fågelskyddsområde. Genom den nya bryggans placering underlättas även tillsyn och skötsel på ön.

 

 

Bild på en kartar som visar fågelskyddsområde i Immeln.

När man stiger i land på Stora Äspön möts man av skylten som tydligt visar fågelskyddsområdet. Det vill säga i anslutning till öns östra sida. Förbudet pågår mellan den 1 april till den 15 juli.

 

Välkommen att besöka våra lägerplatser längs kanotleden

På Stora Äspön finns iordningställda eldstäder, ved och soptunnor. Längs kanotleden hittar du även rastplatser i Breanäs, Immeln samt vid norra och södra Kvinnoöarna. Tillsyn av lägerplatserna sker varje vecka under sommarhalvåret och ambitionen är att det alltid ska vara välstädat. Tänk på att visa hänsyn till alla som besöker rastplatserna och tack för att du hjälper att hålla dem i gott skick.

 


Hittade du inte vad du sökte?