Nu drar höstens träffar igång!

Nu när alla semestrar är slut och skolan har börjat så kommer vi dra igång våra populära träffar. Tre till antalet.

Anhöriggrupp

Vad behöver du som är anhörig till en missbrukare?

Under våren träffas anhöriggruppen vid sex tillfällen där varje tillfälle har ett särskilt tema. Du som deltar har en nära anhörig eller vän som missbrukar exempelvis alkohol, droger eller spel.

Första tillfället är måndagen den 11 september kl. 17.30-19.30 och vi träffas sen vid sex tillfällen. Vi håller till i Capioklinikens lokaler i Broby.

Anmäl dig på ostragoinge.se/anhorig. Vid frågor kan du ringa eller skicka sms till: Annika Nilsson: 0709-53 63 70 eller Malin Bergstrand 0709-53 60 39.

Har du haft ett beroende?

Vilket stöd behöver du som varit i ett aktivt missbruk?

Påverkas ditt liv negativt av alkohol, narkotiska preparat eller spel om pengar. Kommunens öppenvård erbjuder samtalsbehandling i grupp till just dig. I gruppen arbetar vi för att du ska hitta egna lösningar och nya alternativa beteenden.

Du lär dig bland annat om dina triggers, risksituationer och utvecklar ditt sätt att lösa problem. Vi utgår alltid från dina erfarenheter, din förmåga och din kompetens.

Vi träffas två gånger i veckan, första tillfället är tisdagen den 19 september kl. 9.00-11.00. Vi håller till i Capioklinikens lokaler i Broby.

Anmäl dig på ostragoinge.se/beroende. Vid frågor kan du ringa eller skicka sms till 0709-53 63 70 eller 0709-53 60 39.

Föräldragrupp

Vill du utveckla ditt föräldraskap?

Nu är det dags för höstens föräldragrupper för dig som är förälder till Ungdomar mellan 12 och 18 år. Vi utgår från COPE-konceptet som är utformat för att hjälpa dig som förälder att stärka positiva beteenden hos ditt barn eller ungdom.

I COPE-gruppen får du möjlighet att diskutera glädjeämnen och svårigheter med att vara tonårsförälder. Tanken är att du ska få kunskap och färdigheter som gör att det blir lättare att hantera eller undvika konflikter, allt för att behålla en god relation under tonårstiden.

Vi träffas vid åtta tillfällen under hösten, första tillfället tisdagen 3 oktober kl. 17.30-19.30. Sista anmälningsdagen 22 september. Begränsat antal platser. Anmäl dig på ostragoinge.se/foraldragrupp


Hittade du inte vad du sökte?