Nu är nya Tranan i Sibbhult invigd

Under torsdagsförmiddagen hölls en officiell invigning av de nya utbildningslokalerna i Sibbhult, där numera delar av Göinge utbildningscenters verksamhet sitter tillsammans med lokalvården.  

På plats för att fira invigningen fanns både elever och personal samt representanter från kommunen.

Daniel Jönsson Lyckestam invigningstalade.

– Satsningen på Tranan är en del i vår skolresa. Att höja våra resultat i skolan är helt avgörande för att vi ska lyckas att få fler människor i arbete. Verksamheten som Göinge utbildningscenter bedriver har en tydlig koppling till skolresan, där syftet är att få vuxna människor att kunna ta de där stegen som behövs för att få ett arbete. Det kan handla om att ställa om helt i vuxen ålder för att få ett arbete eller om att lära sig svenska. Svenska språket i sig är en nyckel för att kunna ta sig in i arbetslivet, säger Daniel Jönsson Lyckestam, kommunstyrelsens vice ordförande (M).

Flytten innebär att hela verksamheten samlas i samma by, vilket i sin tur leder till flera samordningsvinster.

– Det är en glädjens dag att hela Göinge utbildningscenter nu finns samlade i samma by, här i Sibbhult, utbrister Eva-Lott Ahl, rektor på Göinge utbildningscenter.

Eva-Lott Ahl är rektor på Göinge utbildningscenter.

– Att vi äntligen är tillsammans igen, gör att vi nu kan samarbeta på ett helt annat sätt än vad vi tidigare kunnat. Tusen tack till Östra Göinge kommun som har möjliggjort detta för oss. Vi har längtat efter detta en lång tid, fortsätter Eva-Lott.

Tranan ligger centralt i Sibbhult, vilket gör det enkelt att ta sig till och från skolan och arbetsplatsen.

– Denna satsning är också en viktig del av vår byutveckling, där vi arbetar för att göra våra byar attraktiva och skapa liv och rörelse i centrum. Jag vill rikta ett stort tack till er som har möjliggjort denna satsning, avslutar Daniel innan det är dags att klippa invigningsbandet.

 

 

I lokalerna finns det:

  • 5 stora klassrum
  • Arbetsrum till lärare, kurator, specialpedagog, studie- och yrkesvägledare, administration och ledning
  • Elevutrymme och pentry

 


Hittade du inte vad du sökte?