Norups Gård vinner Årets Innovationspris!

Årets Innovationspristagare Norups Gård Sven och Anne Norup

Igår delades Årets Innovationspris ut av Krinova Incubator & Science Park och Skåne Nordost i samband med Sveriges Bästa Näringslivsdag. Vinnaren av det ärofyllda priset blev Norups Gård i Östra Göinge!

Sex företag var nominerade till priset, ett från respektive kommun i nordöstra Skåne. Vinnaren, Norups Gård har vidareutvecklat ett traditionellt lantbruk och står idag på flera ben i teknikens framkant. Med utgångspunkt i den egna gårdens behov och förutsättningar har de tagit fram innovativa produkter och tjänster som nu finns på en både nationell och internationell marknad.

Motiveringen till Årets Innovationspriset lyder:
Med utgångspunkt i hundraårig lantbruksverksamhet, nyfikenhet, kreativitet och ett obändigt entreprenörskap har Norups Gård utvecklats till ett modernt och innovativt miljöföretag i dess rätta bemärkelse. Traditionellt lantbruk har vidareutvecklats och står idag på flera ben i teknikens framkant. Med utgångspunkt i den egna gårdens behov, förutsättning och utvecklingspotential har innovativa produkter och tjänster utvecklats och tagits till en både nationell och internationell marknad. Idag producerar och levererar Norups Gård bl.a. containerbaserade mejerier, biodieselanläggningar och biogasanläggningar. Energilösningar baserade på stirlingmotorn är nyare tillskott i produktfloran. Innovation och tillväxt i företaget har möjliggjorts genom ett entreprenöriellt företagande och ekonomiskt förankrad innovationstakt.

Innovationspriset är instiftat av Krinova och belönar innovativt företagande och idéer som visar hur nya möjligheter och kreativa lösningar kan omsättas i praktiken. Priset inriktas på idéer med hög innovationsnivå, kommersiell potential och hållbart företagande.


Årets Innovationspristagare Norups Gård Sven och Anne Norup

Hittade du inte vad du sökte?