Nedtagning av träd på Åstigen ger plats för infartsväg

I början på vecka 8 kommer två träd att sågas ned på Åstigen (vägen mellan Broby kyrka och nya kommunhuset). Nedtagningen av träden är nödvändig för att göra plats för en infartsväg som ska leda upp till den planerade parkeringen för rörelsehindrade, framför nya kommunhuset.

Detta händer på bygget just nu

Under januari månad gick projektet in i en ny fas där samtliga aktörer har kört igång på riktigt och med full gas. Cirka 40 personer är nu involverade på plats och för kommunhusbyggnationen framåt.

Utomhus är alla ytterfasader snart klädda med fin träpanel. På taket ligger den första av två lager papp och inom ett par veckor kommer man även kunna urskilja den listtäckning som blir på några av takets yttersidor.

Inomhus pågår arbetet med att skapa rumsbildningar. I slutet av februari kommer i princip samtliga väggar och ytterväggar vara gipsade och klara för att målas. Vidare jobbar installatörer, målare och andra yrkeskategorier med sitt. Även om inte allt syns från utsidan så är det med andra ord full fart framåt i kommunhusprojektet!

Hänger du med i projektet?

Du hittar all information om kommunhusprojektet samlat på ostragoinge.se/kommunhus.

 


Hittade du inte vad du sökte?