Naturliga Göinge – Ett folkhälsoprojekt i Östra Göinge

Orienteringsklubben FK Göingarna med säte i Östra Göinge kommun har startat projektet ”Naturliga Göinge”. För att främja folkhälsan, göra naturen mer tillgänglig och marknadsföra orienteringen som idrott har de tagit fram kartmaterial över ett stort antal intressanta områden som därmed blir mer tillgängliga för allmänheten. Den 28 juni blir det en träff i Immeln med vackra vandringsleder och kul för både barn och vuxna!

Orientera dig med karta i Immeln den 28 juni!
Vandra eller löp, med eller utan guide, i naturen runt Immelns samhälle. På vägen hittar du både historiska minnesmärken och vackra naturmiljöer. För de yngsta finns dessutom en sprintbana på gräsytorna vid båthamnen. Det bjuds även på en enkel fika.

Läs mer om träffen i Immeln här!

Naturliga Göinge, som drivs av FK Göingarna i samarbete med Sparbanken Skåne, Sparbanken Göinge och Östra Göinge kommun ska sprida kunskap och skapa intresse för den vackra Göingenaturen och dess historia men även öka förståelsen för vilken enorm resurs naturen innebär. Kartkunskap och allemansrätten är andra viktiga delar av projektet. FK Göingarna kommer under perioden 2017 – 2019 ta fram kartmaterial över ett flertal intressanta tätortsnära områden i Östra Göinge.

Läs mer om Naturliga Göinge på deras hemsida.

logga-landsbygdsfonden logga-leader


Hittade du inte vad du sökte?