Någon som har tid att lyssna

Till Individ- och familjesupporten är alla välkomna. Den som känner oro över sin egen eller någon annans situation, vill be om råd eller bara behöver en oberoende part som lyssnar.

Stödet riktar sig till alla – hela familjen – och även till dem som lever ensamma, oavsett ålder. Det man vill prata om behöver inte heller ha med relationer att göra utan kan likväl handla om en enskilds situation.

– Den största missuppfattningen om oss är nog att det är missbrukare som besöker oss, berättar Helen Davidsen som är familjebehandlare vid kommunens individ- och familjesupport.

 

Helen Davidsen, Anette Johansson och Petra Lundqvist är några av kommunens familjebehandlare och utgår från lokalen i centrala Broby vid ån.

Anette Johansson, bitr. enhetschef, berättar att de som kommer hit många gånger gått och dragit på att ta kontakt ett tag.

– När de kommer i kontakt med oss säger de ofta att ”varför har jag inte ringt er innan?”, säger Anette. Ibland räcker det kanske med ett samtal där man får ett par råd och hjälp med en strategi för att gå vidare. En del kommer hit på besök vid något tillfälle och tycker att det räcker. Svårare än så är det inte alltid, fortsätter Anette.

Individ- och familjesupporten samarbetar med övriga kommunala verksamheter, som förskola, skola och socialtjänsten.

– Vi har ett nära samarbete med skolkuratorn som kan vara den som bokar in ett möte med oss, säger Helen. Kanske om en elev har onormalt hög frånvaro. Men vi hade gärna sett att fler föräldrar eller ungdomar som inte blir tipsade av till exempel skolan hör av sig själva. Många gånger tänker man att detta går att reda ut hemma. Problemen kanske bara finns i hemmet eller bara i skolan och då tycker man att det inte är stort nog för att ta kontakt med oss, fortsätter Helen.

Anonymitet och ingen dokumentation

Du som kontaktar Individ- och familjesupporten kan göra det anonymt. Ingenting dokumenteras.

Kontakt

iof-supporten@ostragoinge.se

044-775 61 82


Hittade du inte vad du sökte?