Milstolpe uppnådd – ny upphandling för kommunhuset är offentliggjord

Idag, torsdagen den 13 oktober, offentliggörs upphandlingen av en totalentreprenad för byggnationen av det nya kommunhuset. Upphandlingen kommer att ligga ute i drygt fyra veckor framåt och under den tiden har entreprenörer möjlighet att inkomma med sina anbud.

­–Vi har med dagens publicering av upphandlingen nått en viktig milstolpe i projektet. I och med detta kan vi ha ett kontrakt med en entreprenör den 9 december och byggstart i januari 2023, säger Ulf Ebersten Eriksson, projektledare för kommunhusprojektet.

Start för utvändig rivning av flygel

Efter att ha arbetat med den invändiga rivningen av kommunhusets flygel påbörjas nästa vecka (vecka 42) den utvändiga rivningen. Arbetet utförs av Älmby Entreprenad och beräknas ta tre veckor.

Under tiden som den invändiga rivningen har pågått har medarbetare från kommunens utemiljö bland annat arbetat med att ta vara på de växter som behövde flyttas för att inte komma till skada under rivningsarbetet.

Magnoliorna, det stora körsbärsträdet och brunnen vid kommunhusets södra entré kommer att bevaras och även i framtiden vara en del av kommunhusområdet.

Kontakt

Har du frågor om kommunhusprojektet kontakta:

Ulf Ebersten Eriksson
044-775 64 41
Ulf.Eriksson@ostragoinge.se


Hittade du inte vad du sökte?