Merete Tillman blir Östra Göinges nya kommundirektör

I sommar tillträder Merete Tillman som Östra Göinge kommuns nya kommundirektör. Merete är socionom i botten och har en lång och bred erfarenhet av arbete på ledande positioner i kommunala organisationer: bland annat som biträdande kommundirektör i Kristianstads kommun sedan 2019 och innan dess som chef för Arbete- och välfärdsförvaltningen i sju år.

Bild på Merete Tillman.

Merete Tillman. Foto: Kristianstads kommun

– Jag är både stolt och glad över att ha fått möjligheten att leda arbetet i en kommun som Östra Göinge. Jag ser mycket fram emot att tillsammans med politiker och medarbetare fortsätta den spännande utveckling som pågår i kommunen, säger Merete Tillman.

Kommunstyrelsens ordförande Patric Åberg (M) är mycket nöjd över den genomförda rekryteringen och välkomnar Merete till Östra Göinge kommun.

– Merete kommer axla ansvaret för förvaltningen på ett bra sätt med mycket energi och nya perspektiv som kommer oss väl till gagn. Merete har en stark drivkraft samt flera års chefserfarenhet och jag ser verkligen fram emot att börja jobba med henne, säger Patric Åberg.

Merete Tillman tillträder den 1 juli 2021, i samband med att Östra Göinges nuvarande kommunchef Jonas Rydberg går i pension.

Kontakt för mer information

Patric Åberg, kommunstyrelsens ordförande
patric.aberg@ostragoinge.se | 044-775 60 95


Hittade du inte vad du sökte?