Markaryds kommun söker inspiration hos Agneberg

Idag har Markaryds kommun besökt Agnebergs förskola i Hanaskog. Man vill få inspiration och höra om hur man har tänkt och hur processen har gått med den två våningar höga förskolan. Markaryds gatuenhet fanns representerade bland besökarna liksom politiker, barnskötare, handläggare, kostchef med flera.

Ulla Wram, verksamhetsområdeschef för familj och utbildning, berättade om bakgrunden till själva uppkomsten av Agneberg och det stora mandat som tjänstemännen i Östra Göinge kommun har från politiken.

-Hur den pedagogiska miljön ska se ut, vad som ska finnas i lokalerna, alla de frågorna äger vi tjänstemän, säger Ulla.

Hanna Koppe, förskolechef, berättar också om den stora lyhördhet som funnits hos såväl arkitekt som fastighetschefer när det kommit till utformningen av förskolan och vad personalen har haft för önskningar.

-Vi önskade oss mycket ljus, breda låga fönsterkarmar som barnen kan sitta i, skjutdörrar, ett trädäck där vi kan äta mellanmål och mycket annat. Jag fick till och med tycka till om färgen på fasaden, säger Hanna.

Det har satsats mycket på utemiljön på Agnebergs förskola.

.-Jag tycker själv mycket om växter och en spännande utemiljö är väldigt viktig för barnen, fortsätter Hanna. Så nu har vi fått en utemiljö för alla sinnen där man kan lukta, känna och smaka. Vi har vattenlek, sandlådor och gungor men även en kryddträdgård med smultron som barnen kan plocka.

Agnebergs förskola i Hanaskog

Kryddväxter i utemiljön

 


Hittade du inte vad du sökte?