Lyckad introduktionsdag för frivilliga i skolan

Fr.v Lena Wiklund, Merita Lund, Therese Oleskog och Maria Görnebrand

Frivilligverksamheten i Östra Göinge är inget nytt. Det har pågått under flera år men som ett steg i Skolresan kommer det nu fokuseras mer på frivilliga i skolan.

11 nyfikna frivilliga Göingar träffades i sessionssalen 7 september för att få en introduktion i vad det innebär att vara frivillig i skolan. Merita Lund, Lena Wiklund, Therese Oleskog och Maria Görnebrand var de som höll i introduktionskursen.

Dagen började med att Daniel Jönsson Lyckestam, kommunstyrelsen vice ordförande, presenterade Skolresan och kommunens visioner och mål. Därefter informerades det om vad det innebär att vara frivillig och vilka områden de frivilliga önskade deltaga inom.

– Vi lät deltagarna göra case, där de fick ställas inför moraliska och beslut om hur man som frivillig ska hantera en specifik situation, berättar Merita Lund.

Efter en god lunch på den nybyggda Restaurang Gröna hjärtat avslutades dagen med att gå igenom skolans värdegrunder vilket ledde till intressanta diskussioner.

– Synen på hur skolan fungerar och kraven på eleverna har förändrats drastiskt genom åren, berättar Lena Wiklund.
Det är inte som det var förr.

Att 11 personer har valt att lägga sin fritid på att hjälpa till och stötta våra ungdomar och på ett eller annat sätt hjälpa dom att klara skolan är ett bra utfall, konstaterar Therese och Maria.

Ni är alla drömskapare!

 


Hittade du inte vad du sökte?