Långsiktig planering av förskolor i kommunen

Det sker en fortsatt stor inflyttning i Östra Göinge kommun och i samband med det ökar även behovet av förskoleplatser. Att vår kommun växer är positivt men det ställer samtidigt krav på att antalet förskolor byggs ut för att kunna möta det ökade platsbehovet.

Inom kommunen finns en arbetsgrupp med fokus på den strategiska och långsiktiga planeringen för förskola och skola.

– Vi arbetar dels med kortsiktiga lösningar för att kunna klara de utmaningar som en snabbt växande kommun för med sig, men samtidigt arbetar vi löpande med långsiktiga och permanenta lösningar. Tyvärr landar vi ibland i kortsiktiga lösningar som inte alltid är optimala, i väntan på de långsiktiga, säger Ulla Wram, verksamhetsområdeschef Familj och utbildning.

Trollbäckens förskola i Glimåkra, kommer även under nästa läsår att ha avdelning Raketen öppen, i väntan på en långsiktig lösning.

– Vi arbetar hela tiden för att kunna erbjuda alla önskad förskoleplats, säger Ulla Wram.


Förskolor/avdelningar som kommer att starta under 2018-2019

Förskolan Magnolian i Knislinge – planeras vara inflyttningsklar i januari 2019. Barn och personal på Vita skolans förskola och Stormhattens förskola kommer att flytta över till den nya förskolan.

Ekbackens förskola i Broby – planeras vara inflyttningsklar 1 november 2018. Barn och personal på Solrosens förskola och Hantverksgårdens förskola kommer att flytta över till den nya förskolan.

Färe Montessoris förskola i Broby – planeras vara inflyttningsklar runt årsskiftet 2019 med plats för ca 35 barn. De kommer att starta sin verksamhet i Hantverksgårdens lokaler.

Åvillan i Broby kommer att öppna ytterligare en avdelning inom kort.


Hittade du inte vad du sökte?