Kristina Nilsson blir ny VD för Göingehem

Efter sju år som VD för kommunala bostadsbolaget Göingehem AB meddelade Henrik Loveby under våren att han beslutat sig för nya utmaningar. Sedan dess har bolagets styrelse sökt efter hans efterträdare och nu har beslut fattats om att anställa Kristina Nilsson, 34, som ny VD från den 12 augusti.

– I den här rekryteringen har vi använt oss av ett externt rekryteringsföretag och intresset har varit stort med närmare 80 kandidater, säger Göingehems styrelseordförande Magnus Nilsson (KD).

Bild på Kristina Nilsson.

Kristina Nilsson är ny VD för Göingehem från den 12 augusti.

Kristina Nilsson är utbildad civilekonom och har sedan sex år tillbaka varit Göingehems ekonomichef och vice VD. Kristina har sina rötter i grannkommunen Kristianstad och är sedan ett par år tillbaka bosatt i Broby.

– Under mina sex år i bolaget har jag varit delaktig i mycket av den utveckling som skett och blivit väl insatt i såväl utmaningar som möjligheter. På så sätt är det här en roll jag går tryggt in i. Jag ser fram emot att fortsätta driva Göingehem längs den väg som vi valt, att agera som ett av kommunens verktyg i samhällsbyggande och byutveckling, säger Kristina.

Göingehem AB, med 22 anställda och 1 395 uthyrningslägenheter, ägs helt av Östra Göinge kommun och bolagets VD ingår i kommunens ledningsgrupp. Göingehems kontor med all administrativ service finns idag i Sibbhult men kommer under 2024/2025 flytta med in i det nya kommunhuset i Broby.

– Det är glädjande att vi har så pass kompetenta medarbetare i vår organisation att vi sticker ut – även i hård konkurrens. Jag välkomnar Kristina varmt till vår ledningsgrupp, säger kommundirektör Merete Tillman.


Hittade du inte vad du sökte?