Kommunen förvärvar fastighet i Broby och säljer samtidigt marklägenheter

Östra Göinge kommun har beslutat om att förvärva fastigheten Doktorn 1, även kallad domarbostaden, på Kyrkogatan i Broby mitt emot kommunhuset. Samtidigt sker överlåtelse av hyreslägenheterna på Storgatan 13 A-K, som kommunen idag äger och förvaltar. 

– Vi tar nu ytterligare ett steg i arbetet med byutveckling. Det känns bra att marklägenheterna får en ägare som kan utveckla dem för framtiden, säger kommunstyrelsens ordförande Patric Åberg (M).

Förhandlingar har genomförts med fastighetsägaren till Doktorn 1, på Kyrkogatan vid skolkvarteret i Broby, gällande ett förvärv. Byggnaden har ett stort kulturhistoriskt värde och ett förvärv skapar förutsättningar för ett långsiktigt ägande och bevarande av byggnaden.

Fastighetsägaren till Doktorn 1, AB Järletoft fastigheter, har å sin sida framfört intresse av marklägenheterna öster om Kulturhuset Vita skolan i Broby, som kommunen idag äger och hyr ut. Att agera hyresvärd för bostäder är inget kommunalt kärnuppdrag och tidpunkten för en försäljning anses lämplig. Förhandlingarna med AB Järletoft fastigheter omfattar således både försäljning av marklägenheterna samt köp av Doktorn 1.

Information till hyresgäster

Boende på Storgatan 13 A-K har informerats om försäljningen och ytterligare information kommer ges av den tillträdande hyresvärden AB Järletoft fastigheter.

 


Hittade du inte vad du sökte?