Kärlekstema i höstens föreläsningsserie

Bild på Kulturhuset.

Fyra måndagar i oktober arrangeras föreläsningar om kärlek på Kulturhuset i Broby. Elin Cullhed, Maria Maunsbach, Lotta Lundgren och Marit Kapla avhandlar ämnen som kärlekens olika ansikten, kärlek och mat, moderskap och äktenskap.

Elin Cullhed: En berättelse om kärlek

2 oktober kl. 19.00 – HAR ÄGT RUM
Elin Cullhed är lärare, kulturjournalist och Augustprisvinnare 2021 i den skönlitterära kategorin för sin bok Euforien roman om Sylvia Plath. En romanfantasi om moderskap, äktenskap och författarskap, där kärleken ryms tillbarnen, längtan efter att få skriva och frustrationen över maken Ted Hughes ovilja att dela ansvaret.

Maria Maunsbach: Kärlek

9 oktober kl. 19.00 – HAR ÄGT RUM
Maria Maunsbach debuterade 2018 medkritikerrosade Bara ha roligt därefter Hit följt av Men inte längre, Lucky Lada och jag och har bland annat varit programledare på Sveriges Radio och krönikör för Sydsvenska Dagbladet. Maria fick även Malmö stads kulturstipendium för konstnärlig utveckling.

Lotta Lundgren: Kärlek och mat

16 oktober kl. 19.00 – HAR ÄGT RUM
Matprofilen, programledaren och författaren Lotta Lundgren med känsla för kokkonst, känslor och mat bjuder på prat om kärleken och maten. Kan maten spegla kärleken? Vi känner igen Lotta från bland annat SVT:s Historieätarna och som programledare för SVT:s Landet brunsås, böckerna 10 lektioner i matlagning, Är det mycket begärt, Om jag var din hemmafru eller hur du får en vardag att smaka som en lördag.

Marit Kapla: Kärleken har många ansikten

30 oktober kl. 19.00 
I Kärlek på svenska berättar en rad människor i olika åldrar och med olika bakgrund öppenhjärtigt om kärleken i sina liv. Vad är kärlek kan man älska en människa hela livet? Vad rymmer kärlek? Vad betyder att älska någon? Marit Kapla belönades med Augustpriset för sin debutbok Osebol.

Boka din plats

Föreläsningarna är kostnadsfria, men du behöver boka din plats hos biblioteket i Broby. Det gör du enklast genom att ringa biblioteket på telefon 044-775 61 40 eller genom att skicka mejl till biblioteket@ostragoinge.se.

Föreläsningsserien arrangeras i samarbete med ABF Skåne, ABF Skåne Nordost och Marika Wachtmeister.


Hittade du inte vad du sökte?