Invigning av Skogsbrynet i Sibbhult

Idag (31/1) var det dags att inviga det nyrenoverade och nybyggda Skogsbrynet i Sibbhult. Dock är inte bygget helt färdigt. Under de kommande två månaderna kommer utemiljön att färdigställas och slå ut i grönt.

Bandklippningen och invigningstalet hölls av Daniel Jönsson Lyckestam(M) kommunstyrelsens vice ordförande.

– Det vi gör här är ganska unikt och är en väldigt stor satsning på det goda åldrandet. Detta är del två i en trestegsraket där vi jobbar för att ta höjd för den ökande andelen äldre i befolkningen. Vi började med Västanvid i Knislinge och kommer avsluta med Lindgården i Broby. Vi måste förebereda oss för att kunna hantera den kommande situationen. Och vi måste göra det på ett bra sätt för att våra äldre ska få ett så bra åldrande som möjligt.

– Förrutom nybyggnation och renovering av lägenheter så har vi byggt ett Demenscentra där brukarna kan röra sig runt, utan massa stängda dörrar, en innergård för utomhusaktiviteter och centralt belägna avdelningskök så att matlagningen blir en naturlig del i brukarnas vardag. Jag har också hört att det ska komma hit hönor så det har byggts ett hönshus på området vilket såklart är jätteroligt.

– Men det är inte bara ett äldreboende vi byggt. Här kommer finnas dagvård, hemtjänst och Lunden, som är en stor satsning inom LSS-verksamheten med sinnes- och humörsanpassade rum. Det är nästa som en liten by i byn.

Invigningen avslutades med bubbel och snittar. Under eftermiddagen hölls det öppet hus för allänheten.

 

 


Hittade du inte vad du sökte?