Invigning av ny CNC-maskin på Göinge utbildningscenter

 

Ayad Abdullah, Rektor på Göinge utbildningscenter 1

Ayad Abdullah, Rektor Göinge utbildningscenter 1

– En riktigt rolig händelse är att vi äntligen kan inviga vår helt nya datorstyrda CNC-maskin. All framtida utbildning och arbete kommer ske med hjälp av den senaste tekniken, med start redan under denna terminen. Vi koncentrerar oss på vilken teknik som är viktig i dagens undervisning och vad som efterfrågas i den moderna industrin. Vi har därför investerat i nya maskiner, anställt ny personal och utbildat. Vi vill följa utvecklingen inom branschen och bidra till näringslivets framtida kompetensförsörjning.

– Dom stora vinnarna i detta är våra elever. Deras väg till arbete blir kortare. För utbildar man sig inom CNC är man garanterad jobb. Alla våra elever som klarade utbildningen förra terminen har jobb idag.

– Jag vill tacka alla för att ni visat oss stöd, i kommunledningen och förvaltningen men framförallt lärarna som gör ett fantastiskt jobb.

 

 

Patric Åberg (M), Kommunstyrelsens ordförande, inviger maskinen

Patric Åberg (M), Kommunstyrelsens ordförande

– Det är jättekul att få vara här och avtäcka den nya maskinen. Göinge utbildningscenter är en viktig del i kopplingen mellan utbildning och vårt näringsliv. Kompetensförsörjning är viktigt för att våra industrier och vårt näringsliv ska kunna växa och bli bättre. Vi ser ju också att vår arbetslöshet minskar. Vi ligger nu under 10% arbetslösa och Göinge utbildningscenter är en väldigt stor bidragare till att den siffran sjunker.

 

 

 

 

 

 

 

Exempel på vad maskinen kan tillverka från ett solitt block av aluminuim

Patric Åberg fick starta den första cykeln i den nyinvigda maskinen.


Hittade du inte vad du sökte?