Information om branden på Glimåkraskolan

Den 14 juli runt 17-tiden utbröt en brand på lågstadiedelen på skolan i Glimåkra. Räddningstjänsten var snabbt på plats och påbörjade släckningen av skolan. 19:00 gick ett VMA-larm ut till boende i Glimåkra om att hålla sig inomhus och stänga alla fönster på grund av rökutvecklingen.

Släckningsarbetet pågick under kvällen och natten och idag 15 juli är branden släckt. Polisen har konstaterat att inget brott ligger bakom branden.

Byggnaden är helt förstörd av branden men den höga delen har klarat sig. Den höga delen kommer att saneras direkt och renoveringsarbetet kommer att fortsätta som planerat.

Tanken är att det ska sättas upp temporära paviljonger på området och målet från kommunen är att skolan ska kunna starta som vanligt den 15 augusti och att barnen ska kunna gå kvar i Glimåkra. Det är viktigt för alla att skolan startar i tid och att våra barn får den trygga skolgång de förtjänar.

Glimåkraskolan var först ut i skolsatsningen om att höja elevernas måluppfyllelse och att detta har drabbat skolan är inget som kommer påverka skolsatsningen negativt.


Hittade du inte vad du sökte?