Hälsoprojekt ska inspirera medarbetare till bättre hälsa

Kan inspirationsföreläsningar och hälsokontroller öka medarbetarnas frisknärvaro? Det är förhoppningen som ett pågående hälsoprojekt bygger på! Projektet omfattar medarbetare inom kommunens serviceavdelning och bemanningsenhet, ungefär 130 medarbetare. 

Under våren påbörjades det ettåriga hälsoprojektet Hej hälsa, där ungefär 130 av kommunens medarbetare får möjlighet att kartlägga sin hälsa och gå på tre inspirationsföreläsningar under arbetstid.

Bild på Björn Svensson.

Björn Svensson, serviceavdelningens chef.

– Vår ambition är enkelt uttryckt att höja frisknärvaron. Men i det ryms ju också ambitionen om att få våra medarbetare att må och känna sig bättre utifrån där de befinner sig, säger Björn Svensson, serviceavdelningens chef.

Under tisdagen samlades medarbetare från verksamheterna utemiljö, fastighet, måltid, lokalvård, utbildning samt hälsa och omsorg i Sibbhults Folkets hus för att lyssna på en av föreläsningarna, den andra i ordningen och den här gången på temat stress.

– Jag tycker dagens föreläsning var bra, om hur man kan hantera stress både på jobbet och i privatlivet. Vi fick bra tips för att må bra och utföra sitt jobb bra, säger Saif Alzubaidi som jobbar vid bemanningsenheten.

Bild inifrån Sibbhults Folkets hus biosalong.

Bild på medarbetare utanför Sibbhults Folkets hus.

Inspirationsföreläsningarna arrangeras på arbetstid i Sibbhults Folkets hus.

Den första föreläsningen ägde rum i juni och handlade om levnadsvanor, med fokus på rörelse, kost, sömn, tobak och alkohol. För driftteknikern Baldo Cucca blev den startskottet för frekventa löprundor.

– Jag visste såklart att behovet fanns redan innan föreläsningen, men det var i samband med den som jag tog tag i det, säger Baldo och fortsätter:

– Några av mina kollegor har gått all in och tränar inför Göteborgsvarvet, det är riktigt häftigt!

Efter tisdagens föreläsning återstår ytterligare en, på temat Hållbarhet och tankens kraft. Under senvåren 2024 får de medarbetare som vill även göra uppföljande hälsokontroller för att få veta om de nya livsstilsvalen förbättrat hälsan även på pappret.


Hittade du inte vad du sökte?